Nieuws

Ontdek de Memorialboxx: een gedenkdoos om herinneringen te verzamelen en te koesteren

Een box vol herinneringen

Wanneer je iemand verliest die je lief hebt, is het verdriet immens. Met de Memorialboxx biedt initiatiefnemer Gilles Wynant een waardevolle gedenkdoos om herinneringen te verzamelen en voor eeuwig te koesteren.

September 2001. Het leven van Gilles en zijn familie veranderde voorgoed. Op amper 100 meter van de ouderlijke woning liet oudere broer Olivier het leven in een verkeersongeval. “Ook al is hij er niet meer, de herinnering aan Olivier blijft voor eeuwig. Mijn ouders nemen tot vandaag bij elke reis het bidprentje van Olivier mee. Ze dragen zo mijn broer altijd dicht bij zich.

Het zette Gilles aan het denken. Als ode aan zijn overleden broer, en om lotgenoten te helpen, ontwikkelde hij een creatie uit het hart, een Memorialboxx waarmee hij de herinnering levendig houdt en doorgeeft aan de volgende generaties.

memorialboxx

Herdenkingshoekje

De Memorialboxx is een stijlvolle gedenkdoos die bij het overlijden van een dierbare helpt om het verlies een plek te geven en de herinnering te bewaren. De favoriete knuffel, de mooiste foto’s, brieven, een juweel van je dierbare die er niet meer is: het krijgt allemaal een plek in de gepersonaliseerde box.

Gilles: “De Memorialboxx bestaat in drie formules, verschillende afmetingen en kleuren. Een box in kwaliteitsvolle materialen met een hoogwaardige afwerking, en mooie presentatie, van zwart tot naturel hout en meer luxueuzere versies in zebrano en Amerikaanse notelaar. Het vormt de basis van een dynamisch herdenkingshoekje in huis waar de herinneringen voortbestaan door foto’s en andere aandenken, waar je een kaarsje kan branden en even kan stilstaan bij het verlies en het zo een plek kan geven. Voor mezelf een waardig alternatief voor een bezoekje aan de begraafplaats waar ik geen herinneringen heb aan mijn broer.

memorialboxx voorbeeld

Oneindigheid

De Memorialboxx is een pasklare set die in tijden van rouw families en vrienden ontlast. Zo vind je in de box een fotohouder waarin je afwisselend de mooiste foto’s van diegene die je moet missen, kan etaleren. Foto’s die je kan vastnemen, en die een lach op je gezicht toveren. “Het is mogelijk om ons foto’s digitaal aan te leveren die wij printen en al in de gedenkdoos opbergen”, zegt Gilles. Twee theelichthouders in de vorm van een traan maken de setting compleet. Plaats je de uiteinden tegen elkaar, krijg je het teken van oneindigheid, want de dood hoeft niet het einde te betekenen.

De doos kan trouwens ook een waardig alternatief zijn voor de rouwkrans. “Verdriet lichter maken en mensen helpen, dat is het doel. Mijn twee kinderen hebben nonkel Olivier nooit gekend, maar ze zullen hem niet vergeten. Ik geef hen de herinnering door. We nemen regelmatig de box vast en er wordt over mijn broer gesproken. Zo is de Memorialboxx het verlengde van een einde. Tot de dag dat we elkaar terug zien.

Meer info?

De Memorialboxx is te verkrijgen bij verschillende uitvaartondernemers. Geïnteresseerde begrafenisondernemers kunnen contact opnemen om het concept in hun gamma op te nemen.

Info over de box via www.memorialboxx.com, of via e-mail info@memorialboxx.com.