Meest gestelde vragen

Algemeen

Wie en wat is Inmemoriam.be

Inmemoriam.be is een initiatief van Mediahuis. Als marktleider in Vlaanderen wat betreft rouwberichtgeving in kranten, biedt Mediahuis ook een kwalitatief online platform.

Inmemoriam.be kan een aanvulling zijn op de krantenberichten of een waardig alternatief. Het is een plaats waar mensen kunnen rouwen en uiting geven aan hun verdriet. De overledenen blijven online staan en zullen altijd terug te vinden zijn, ook voor de volgende generaties.

Wat doet Inmemoriam.be met mijn gegevens?

Inmemoriam.be gebruikt de gegevens die worden achtergelaten op de site niet voor commerciële doeleinden. Inmemoriam is GDPR-compliant.

Waar kan ik terecht met een vraag of een klacht?

Klachten en vragen kan men schriftelijk overmaken via mail aan het adres info@inmemoriam.be. De klachten of vragen worden binnen de 24u behandeld op weekdagen.

Waar komen de overlijdensberichten vandaan die op Inmemoriam.be staan?

De rouwberichten op Inmemoriam.be zijn berichten die in een van onze krantentitels hebben gestaan en worden doorgeplaatst op Inmemoriam.be. De uitvaartondernemer geeft dit door samen met het emailadres van een ‘beheerder’. Deze beheerder kan de pagina online personaliseren en wordt steeds op de hoogte gebracht als er rouwbetuigingen worden toegevoegd.

Een familielid of naaste kan ook een rouwbericht rechtstreeks ingeven op Inmemoriam.be. We vragen dan om een bewijs van overlijden op te laden. Dat kan een kopie van de rouwbrief zijn of een attest van de gemeente.

Wat in geval van onenigheid

Helaas zijn familieleden het soms oneens over het al dan niet verschijnen van een overledene op Inmemoriam.be.

Volgens ons heeft iedereen het recht om te rouwen op zijn/haar manier zolang dit sereen gebeurt, zonder anderen te benadelen.

Mediahuis behoudt zich het recht om een rouwpagina offline te halen ingeval van onenigheid.

Worden de rouwbetuigingen gecontroleerd voordat ze geplaatst worden?

Rouwbetuigingen worden niet gecontroleerd voor ze online komen. Naast iedere rouwbetuiging staat een ‘meld misbruik knop’. Iedereen die vindt dat er iets ongepast staat, kan dit verwijderen. De webmaster beslist dan of dit daadwerkelijk zo is en zal de boodschap offline zetten.

Inmemoriam is niet geschikt om familieruzies uit te vechten maar om de overledenen te eren.

Hoe kan ik een rouwbericht in de krant plaatsen

Neem contact op met onze dienst familienieuws via familienieuws@adsanddata.be of 011/878215 tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag.

Wij helpen je graag verder.

Categorieën