Nieuws

Draag je dierbaren altijd bij je met de herinneringssieraden van Tadblu

Sinds 2016 ontwerpt en produceert het Genkse bedrijf Tadblu herinneringssieraden: ringen, armbanden en hangers voor mannen en vrouwen met daarin de assen van een overleden dierbare. Oprichters Cynthia en Patrick hadden één simpele wens: moderne en elegante juwelen maken voor nabestaanden om hun geliefde overledenen of huisdieren op een waardige wijze te koesteren.

Duurzaamheid als kernwaarde

Geïnspireerd door de ambitieuze doelen van de Verenigde Naties streven ze ernaar om niet alleen welvaart te bevorderen, maar ook onze geliefde planeet te beschermen. Hun missie? De uitvaartsector transformeren tot een bastion van duurzaamheid, waar rouwenden niet alleen troost vinden, maar ook bijdragen aan een groenere toekomst door middel van onze prachtige, duurzame herinneringssieraden.

tadblu ringen

Unieke herinneringsproducten met een grote vulruimte

Wat Tadblu zo uniek maakt, is de grotere vulruimte in de ashouder. Zo kunnen uitvaartondernemers de sieraden gemakkelijk zelf vullen en afsluiten. Dit staat in sterk contrast met andere merken van herinneringsjuwelen waar vaak amper plaats is voor de assen van de overledene.

Internationaal geregistreerd

Wat begon als een bedrijf met handgemaakte sieraden, groeide al snel uit tot een wereldwijd geregistreerd merk met meer dan 50.000 verkochte sieraden in verschillende landen. De sieraden worden volledig in-house ontworpen en zijn internationaal gepatenteerd om vervalsingen tegen te gaan. Dit waarborgt de kwaliteit en originaliteit van zowel de materialen als het sieraad zelf.

tadblu armband heren

Responsible Production en Consumption

Sinds 2019 werkt Tadblu uitsluitend met leveranciers die gecertificeerd conflictvrij edelstaal en goud gebruiken voor de sieraadonderdelen. Momenteel is PVD-coating de duurzaamste en sterkste optie.

Daarnaast zoeken ze steeds duurzamere alternatieven voor edelstenen. Na grondig onderzoek is er gekozen voor ambachtelijk gemaakt Tsjechisch kristalglas, waarmee we de collectie is uitgebreid.

Ook het bedrijfspand is energieneutraal gemaakt door gebruik te maken van zonnepanelen, een batterij en isolatie. Niet alleen het waterverbruik is met 60% verminderd dankzij een regenwaterton van 10.000 liter, maar ook de ecologische voetafdruk is verkleind.

Kwaliteit blijft belangrijk bij hun klanten, daarom zijn alle componenten van een Tadblu sieraad afkomstig van Europese (familie)bedrijven, waardoor het een 100% EU-product is. 


Meer informatie

De sieraden van Tadblu zijn verkrijgbaar bij verschillende uitvaartondernemers. Geïnteresseerde begrafenisondernemers kunnen contact opnemen om de producten in hun gamma op te nemen.

Meer informatie via www.tadblu.com, of via e-mail info@tadblu.com.


Dierbaren herdenken op Inmemoriam.be?

Bekijk onze rouwberichten >