Bart Van den Bossche is vooral bekend van de hit ‘De heuveltjes van Erika'. Hij presenteerde ook tal van televisieprogramma's, zoals ‘Videodinges' en ‘Puzzeltijd'. Later presenteerde hij ook nog heel wat belspelletjes, maar raakte zijn job kwijt toen ‘Basta' bewees dat er bedrog in het spel was bij die spelletjes.

Ook 'Boem', een bewerking van 'Boum' van de Franse chansonnier Charles Trenet, werd een grote hit. Naast zijn eigen songs schreef hij liedjes voor onder meer Dana Winner, Bart Kaëll en De Pita Boys. In 2011 won hij het VTM-programma ‘Masterchef'.

Van den Bossche groeide op in Kortrijk en studeerde aan het Conservatorium van Brussel en aan Studio Herman Teirlinck in Antwerpen. Onlangs had Van den Bossche nog zijn theoretisch examen om ballonvaarder te worden met glans afgelegd.

De Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa) betuigt haar medeleven aan familie en naasten, zo laat woordvoerster Sara Vercauteren de avond van het overlijden weten. Ze benadrukt dat hij veel voor de VMMa heeft gedaan, het overlijden kwam als een dondersalg bij heldere hemel.

Bart Van den Bossche laat zijn vrouw Karin Oostens (39) achter en zeven kinderen. Arno, Toto, Kobe en Milli, de vier kinderen die hij samen kreeg met zijn eerste vrouw, Ilse Glorie, en Linus, Amber en Maya, de drie kinderen van Karin, die hij ook als de zijnebeschouwde.

Foto: Belgaimage