Lieve Laga

87 Jaar

Geboren Roeselare

Overleden 14/01/2016 Antwerpen

Lieve Laga

  Rouwberichten

  (1)
  • Bron
   • De Standaard

  Rouwregister

  1. Gaby Breemeersch

   Beste familie,
   Zuster Hadewych heeft een blijvende indruk op mij nagelaten. Ik, als niet literaire leerling was toch geboeid en aangetrokken door haar manier van lesgeven. In Barnum was zij een opmerkelijk figuur.
   Mijn innige deelneming

  2. Jo cloet

   Zuster Hadewigh heeft mijn ogen, verstand en hart geopend voor de literatuur, de Nederlandse taal, de poëzie en dat op een leeftijd in de humaniora waar je er voor open staat.
   Ik heb daar mijn hele leven veel deugd van gehad.

  3. riet vanhaecke

   Lieve, je was een ongelofelijk boeiende vrouw, een onvergetelijke lerares, die bij mij,als geen ander de liefde voor de poëzie kon stimuleren. Ik hing aan je lippen, toen je poëzie voorlas. En ik was vaak, als een echte tiener- met Sturm und Drang gevoelens- weg van de wereld ,na die heerlijke poëziemomenten. Betoverd door jou, deed ik mee aan een poëziewedstrijd en schreef ik een zgn gedicht over "vriendschap". Ik behaalde de eerste prijs met dit'liefdesgedicht' voor jou.Niemand wist het. Mijn medeleerlingen vertelden jou van de prijs en je las, nietsvermoedend , mijn gedicht voor in de klas.Ik heb het jou,veel later,allemaal verteld.Na een heel leven, heb ik,op latere leeftijd, enkele poëziebundels uitgegeven.Je was aanwezig op de eerste voorstelling.Ik was je zo dankbaar. Dankzij jou ben ik nog steeds bezig met "voorlezen en promoten van poëzie, in de stellige overtuiging dat,"schoonheid de wereld kan redden van de wanhoop".Dostojewski.Dankzij jou geef ik deze boodschap door:je hebt niet voor niets geleefd

  4. Trees Pieters

   Beste familie Laga,
   Via deze weg wens ik u mijn deelneming over te maken.
   Ik heb Zuster Hadewych goed gekend in Barnum, ze was bepalend in mijn leven dit kan ik zonder meer zeggen. Later heb ik contact verloren maar via jullie, de familie, nog vaak over haar gepraat. Ik kan niet nalaten stil te staan bij haar heengaan en haar eeuwige rust toewensen.
   Trees Pieters