Info en Nieuws

Top 3: bloemen voor bij Allerheiligen

Op 1 november wordt het kerkhof bedekt met een tapijt van kleurrijke bloemen. Je staat stil bij het verlies van je geliefden en haalt mooie herinneringen op. Traditioneel nemen we kleurrijke bloemen of een plantje mee naar de begraafplaats. Het is dan ook zonde als deze bloemen snel hun pracht kwijt zijn. Ontdek hier welke bloemen bij Allerheiligen het langst mooi blijven.

1. Chrysanten: de eeuwige klassieker

Tijdens Allerheiligen en Allerzielen bezoeken personen hun dierbaren op de begraafplaats. Chrysanten staan vaak in volle glorie aan het graf. Ze zijn dan ook de ideale keuze tijdens de herfstperiode. November staat bekend om zijn grillig weer en de chrysant kan wel tegen een stootje. Ze zijn vorstbestendig en echte herfstbloeiers. Meteen ook de voornaamste redenen waarom chrysanten massaal worden gekozen bij Allerheiligen.

chrysanten

2. Kleurrijke herfstasters

Ook de herfstaster is een populaire keuze. Met zijn kleurrijke en fijne bloemen doet hij het uitstekend in het najaar. Ze zijn vorstvast en hebben ook een lange bloeiperiode. Je hebt er met andere woorden veel plezier van. Je kan ze ook verkrijgen in verschillende kleuren en groottes. Zo heb je veel keuze en kies je zelf welke variant jij het mooist vindt.

herfstasters

3. Sterke winterviooltjes

Viooltjes zijn echte doorzetters. Ze brengen kleur in het najaar en de winterperiode. Het zijn sterke bloemen, die bestaan in warme herfstkleuren (donkerrood) én in opvallende tinten. Ook deze fijne bloemen zijn winterhard en zijn bestand tegen koude nachtvorst. Een absolute must bij Allerheiligen.

winterviooltjes

Kies voor een bloemstuk

Naast de klassieker wordt er meer dan ooit gekozen voor kleine bloemstukken. Je hebt de keuze uit verschillende bloemen en vormen bij de bloemist. Je kan deze dan ook makkelijk laten personaliseren met bloemen die je geliefde graag zag, of zijn of haar lievelingskleur erin te laten verwerken.

Een bloemstuk is vaak kleiner dan potchrysanten, daardoor winnen ze ook aan populariteit bij Allerheiligen. De graven worden alsmaar kleiner en een bloemstuk is dan een mooi alternatief om het graf te sieren.

winterviooltjes

Naast een bloem plaatsen op het kerkhof, kan je dat ook online! Ga op zoek naar jouw dierbare tussen onze rouwberichten en plaats een virtuele bloem voor Allerheiligen.

Ik wil een virtuele bloem plaatsen