Info en Nieuws

Met deze 3 tips fleur je een graf op

Een geliefde afgeven kan je diep raken. Voor sommigen is een bezoekje bij het graf een moment van connectie, voor anderen net een moment van meer pijn. Wanneer je op een begraafplaats rondloopt, zie je vaak dat graven erg mooi onderhouden worden. Wil jij een begraaf- of gedenkplaats ook graag wat meer “kleur” geven, maar je weet niet goed hoe? Wij geven je alvast enkele tips.

Zorg voor kaarslicht

Vuur is een teken van liefde, licht en warmte. Daarom zijn kaarsen ook de meest populaire keuze als het om grafdecoratie gaat. Lichtjes zijn in veel diverse vormen en kleuren verkrijgbaar. Er is dus altijd wel een kaars die bij jouw begraaf- of gedenkplaats past.

Wil jij dat jouw kaars het volledige jaar door brandt? Dan is een jaarlichtje een goed idee! Deze branden letterlijk het hele jaar door.

Een graflantaarn wordt ook vaak gebruikt om te voorkomen dat kaarsvet op de grafsteen druipt. Grafstenen vind je dan weer in allerlei vormen en maten. Hou je het graag simpel, of mag het juist dat tikkeltje meer? Voor elk wat wils! .

humusatie

Plaats een bijzetsteen

Indien je graag iets extra op het graf plaatst wat mooi past bij het materiaal van de grafsteen, dan is een bijzetsteen of gedenksteen een goed idee. Deze kan je dan afwerken met een mooi tekstje of een leuke afbeelding. Zo kan iedereen die het graf komt bezoeken meelezen.

resomatie

Decoreer met enkele planten

In een tuincentrum zien de planten en bloemen er gezond en mooi uit. Ze krijgen de perfecte hoeveelheid licht, warmte, water en mest. Maar meestal zijn in jouw tuin of op het kerkhof de omstandigheden minder ideaal en kunnen die prachtige planten ziek worden.

De meeste mensen ontbreekt het aan de mogelijkheid om iedere dag de begraafplaats te bezoeken. De condities verschillen van begraafplaats tot begraafplaats. Op een plek in de volle zon zijn andere plantjes geschikt dan op een schaduwrijke plek.

Hyacinten, lavendel, viooltjes en perkrozen fleuren het graf op en zijn ook een langere levensduur dan andere planten of bloemen.

resomatie

Wist je dat je je geliefde ook kunt herdenken door een bloemetje te plaatsen op onze website?

Ik wil een bloem plaatsen