Info en Nieuws

Inmemoriam.be start Facebookpagina waar mensen troost vinden bij elkaar

Een tijdje geleden zijn wij gestart met onze Facebookpagina. Zo willen we de community van iedereen die troost zoekt na het overlijden van een dierbare verder uitbouwen. “De Facebookpagina geeft ons de mogelijkheid om nog dichter bij de mensen te staan”, zegt brandmanager van Inmemoriam.be Evy Nulens.

Facebook-pagina InMemoriam


Inmemoriam.be is niet enkel marktleider in de rouwberichtgeving, wij willen ook mee blijven gaan in de moderne technologieën en manieren om ons doelpubliek te bereiken. Zo hebben we nu de stap gezet naar Facebook.

“Op de Facebookpagina van Inmemoriam zal je geen rouwberichten lezen of kunnen plaatsen. Daar dienen de website, de kranten en persoonlijke Facebook-pagina’s voor. Wel willen we een nauwer contact met ons doelpubliek van mensen in rouw. We willen een community uitbouwen voor iedereen die troost zoekt na een overlijden. Op de Facebookpagina zal je dan ook vooral foto’s, woorden van troost en verwijzingen naar nieuwsstukken op de website terugvinden.” De Facebookpagina zal vooral een interactieve pagina worden waar mensen hun verdriet kunnen delen en troost vinden bij elkaar.

Verdriet delen

“We merken nu al dat mensen er nood aan hebben om hun verdriet op een of andere manier te kunnen delen”, voegt Inmemoriam accountmanager Christel Raps toe. “Vaak weten we na een overlijden niet goed wat we moeten zeggen tegen de personen die een dierbaar iemand verloren. Ook mensen in rouw durven moeilijk hun verdriet delen, omdat er toch nog wattaboe op berust. Op de Facebook- pagina valt die schroom weg.”

Dat er nood is aan een medium waar mensen hun verdriet kunnen delen, kunnen reageren en troost vinden, blijktuit de cijfers. “De pagina had al na enkele weken meer dan 800 volgers”,aldus Evy. “We willen in de toekomstnog meer gerichte content op depagina plaatsen en de online- gemeenschap laten groeien.”

Laatste rustplaats

Twee jaar geleden werd de website Inmemoriam.be van Mediahuis nog volledig vernieuwd. Inmemoriam.be is dé rouwwebsite die maandelijks goed is voor 295.000 bezoekers en 7.700 mensen die condoleren, een bloemetje plaatsen of rouwkaartjes downloaden.

“Inmemoriam.be is een uniek platformvoor mensen die overledenen, familieleden, vrienden of kennissen op een eigentijdse manier willen herdenken. Inmemoriam.be wil overledenen dan ookeen laatste rustplaats bieden, een plek waar ze voor altijd herdacht en nooit vergeten worden.”

Verder wordt er informatie gedeeld over uitvaartondernemers in je buurt,maar kan je er ook informatieve stukken lezen over omgaan met verlies enmeer. “Ook in de toekomst willen we dé rouwsite in België blijven met nogmeer servicenieuws, een mobielconforme website en een nog uitgebreider sereenrouwplatform. De Facebookpagina meteen sterk gemeenschapsgevoel is daarin een mooie toegevoegde waarde.”


Wil je zelf online van je laten horen en je steun betuigen? Ga dan op zoek naar de overledene in onze rouwberichten en steek de familie een hart onder de riem.

Rouwberichten bekijken