Info en Nieuws

Hoe vier je Vaderdag als hij er niet meer is?

Vaderdag is vaak een dag die in het teken staat van leuke dingen doen met het gezin. Maar wanneer je je papa verloren hebt, is het vooral een dag van mooie herinneringen en omgaan met het gemis. Wij geven je alvast enkele manieren om deze dag toch niet zomaar voorbij te laten gaan.

Laat het ideaalbeeld los

Een lekker ontbijt, een gezellige uitstap of een zomerse BBQ: zaken die snel naar boven komen wanneer je aan een typische vaderdag denkt. Maar vaderdag kan je op honderden manieren “vieren”. Doe waar jij je goed bij voelt. Niets moet, alles mag.

Doe iets leuks samen

Probeer je gedachten wat te verzetten door samen iets leuks te doen. Wat was jouw papa’s favoriete uitstap? In welke hobby kon hij zich helemaal verliezen? Waar ging hij graag een hapje eten? Zo is hij er toch wat meer bij dan anders.

fietstocht vaderdag

Bezoek de familie van je papa

Niet alleen jij moet omgaan met het gemis op deze speciale dag. Ook de familie van je papa staat hier ongetwijfeld bij stil. Breng hen een bezoekje, bekijk foto’s en filmpjes of haal samen oude verhalen op. Misschien kom je zelfs dingen te weten die je nog niet wist!

Bezoek het graf van je papa

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een bezoekje aan het graf van je papa kan deugd doen op dagen als deze. Neem een bloemetje mee, lees een (zelfgeschreven) gedicht of trek een lekker drankje open om samen deze dag te vieren.

Knutsel iets met de kinderen

Vaderdag is in het bijzonder een ingrijpende dag voor jonge kinderen. Met hen kan je bijvoorbeeld naast eventueel een leuke uitstap ook iets knutselen voor papa. Dit kan je dan bijvoorbeeld bij het graf gaan leggen tijdens een bezoekje.

Je papa herdenken kan ook op Inmemoriam.be. Schrijf een mooie tekst, plaats een bloem of brand een kaarsje.

Ik wil een dierbare herdenken >