Info en Nieuws

5 mooie manieren om een kind te herdenken

Het verlies van een kind is ingrijpend. Het gemis en de rouw zijn moeilijk te beschrijven. Moeder- en vaderdag zijn momenten dat het verdriet sterker boven komt. Ook bij feestdagen lijkt het alsof er een puzzelstukje mist. Heb je het even moeilijk? Doe dan waar je zelf behoefte aan hebt, maar ontloop je gevoelens niet. Herdenk je overleden zoon of dochter met een mooi eerbetoon en haal hier kracht uit.

Schrijf een tekst of gedicht

Pen je gevoelens neer in een tekst. Vertel hoe je jezelf voelt. Hoe het met de broers en zussen gaat. Deel hoe erg je hem of haar mist. Door je verdriet neer te schrijven, kan je jouw kind een speciale plaats geven op deze moeilijke dag.

Blader doorheen herinneringen

Haal sterkte uit de mooie herinneringen die jullie samen maakten. Blader samen met familie en vrienden door oude fotoalbums. Bezoek de favoriete plaatsen van je kind. Of speel even met zijn of haar speelgoed. Geniet van de leuke momenten die jullie deelden. Want ook al doet het verlies pijn. De liefde die je voor jouw kind voelt, is eeuwig.

herinneringen ophalen

Maak een gedenkplek

Vind troost in een gedenkplekje, eentje dat je maakt op een speciale plaats. Zoals in een prachtig bloemenperk. Je kan dit plaatsje bijzonder maken met een mooie rouwknuffel, persoonlijke spulletjes, bloemen of een bijzondere (verjaardags)kaart.

Brand een kaars

Zo maak je op een mooie, symbolische manier tijdens deze dag ruimte voor je verdriet. Het is een moment dat je even kan stilstaan bij het gemis en de liefde voor je kind. Een moment dat je jouw gevoelens een plaats kan geven in de drukte van de dag.

Praat over je kind met andere ouders

Zoek steun in de ervaringsverhalen van andere ouders. Praat over je kind. Deel de mooie momenten. Vertel hoe erg je hem of haar mist. Je liefde voor je kind delen is het mooiste eerbetoon dat je hem of haar kan geven. Daarnaast kan een babbel met ouders die hetzelfde meemaken deugd doen. Haal sterkte uit hun ervaringen en medeleven.

Is er ook een rouwbericht van jouw zoon of dochter op inmemoriam.be? Dan kan je ook daar een bloem plaatsen, een kaarsje branden of een tekst schrijven.

Ik wil iemand herdenken op inmemoriam.be >