Yvonne Verbeeck

98 Jaar

Geboren Rumst

Overleden 26/02/2012 Antwerpen

Yvonne Verbeeck
Antwerpen
  • cool krstien

Rouwberichten

(2)
  • Yvonne werd geboren in de Kerkstraat in Rumst in het gezin Verbeeck, wiens vader fietsenmaker, -hersteller was en in de volksmond "De Mast" genoemd werd. Op de Markt staat een bronzen borstbeeld als eerbetoon aan ereburger Yvonne Verbeeck
    Zij volgde les aan de muziekschool van Boom en ging daarna naar het Antwerps conservatorium waar ze haar opleiding afrondde in 1933 met de eerste prijs met grote onderscheiding. Dat jaar startte zij haar carrière als klassieke sopraanzangeres bij de toenmalige NIR (de huidige VRT). Tijdens de Tweede Wereldoorlog zong ze voor de soldaten waarna zij overstapte op het lichtere genre.
    Yvonne Verbeeck was voornamelijk te zien in blijspelen, komedies, operettes, toneelstukken en revues. Bij het grote publiek is zij vooral bekend geworden door haar optredens in de TV-sketches van Gaston en Leo. In 1980 speelde zij een gastrol in De Kolderbrigade met Romain Deconinck, Yvonne Delcour en Gaston en Leo.
    Ondanks haar hoge leeftijd bleef ze actief met optredens, gastrolletjes en personal appearances voor diverse goede doelen en voor bejaarden. In 1995-1996 speelde ze in de vtm-reeks Lili en Marleen de gastrol van waarzegster en kruidenmengster. En in 2003 had ze als de figuur Filomeentje nog een gastrol in de vtm-humorserie Hallo België. In 2005 had ze een dvd gemaakt als eerbetoon aan haar publiek. De dvd getiteld Artiestenleven bevat haar bekende monoloog en een overzicht van haar gehele carrière die ruim 75 jaar overspande.
    Sinds 2006 verbleef Yvonne Verbeeck in een rusthuis. Eén van haar medebewoners was La Esterella. In april van dat jaar diende ze een huidtransplantatie te ondergaan omdat ze bij een val hete koffie over haar onderbeen en voet had gekregen en hierdoor zwaar verbrand raakte. Na de operatie ging haar gezondheidstoestand sterk achteruit maar ze herstelde volledig.
    Sinds begin september 2006 trad ze opnieuw op. In 2007 was ze nog te zien in de vtm-serie Zone Stad als getuige van een ongeval. In 2008 speelde ze nog een gastrol in de populaire één-reeks F.C. De Kampioenen als oud vrouwtje.
    In december 2008, op haar 95ste verjaardag, zei Yvonne Verbeeck, die nog steeds in goede gezondheid verkeerde, dat ze vastbesloten was om 100 jaar te worden. Deze leeftijd heeft zij niet bereikt: Yvonne overleed op 26 februari 2012 in haar slaap, op 98-jarige leeftijd.

Rouwregister

  1. cool krstien brandde een kaars
  2. vinny vandessel

    hey,

    We zijn jou nog niet vergeten hoor, je was een grote madam.
    Dat zal je ook voor altijd voor ons blijven.
    Het gaat je goed waar je nu bent, geniet ervan zou ik zeggen.

    Veel liefs Vinny

  3. Van Cutsem Micheline plaatste een bloem

    Heeft vele mensen een lach op hun gezicht getoverd!!

  4. J. Lecoq plaatste een bloem

    Nog steeds niet vergeten.maar we blijven steeds om je glimlachen zo jij dat steeds deed

  5. mieke verbeeck plaatste een bloem
  6. Werner

    Yvonneke,

    Je doet me ne steeds veel denken aan mijn overleden grootmoeder(schat van een mens).
    Rust zach in vrede xxx

  7. M C plaatste een bloem
  8. audoorn plaatste een bloem

    Bij deze bieden wij onze oprechte deelneming aan.

  9. Manu Verba

    Nu heb je wat je al altijd hebt verdient, je ewige rust, ik wou je nog bedanken voor de vele memorabele tv momenten, en ik mag zeggen dat ik veel met u heb gelachen :p je begrijpt me wel hé Yvonne, rust zacht, ik reis je ooit wel achterna !

    Tot dan !

  10. Jos plaatste een bloem