Robert Mosuse

30 Jaar

Geboren

Overleden 20/04/2000 Antwerpen

Robert Mosuse
  • Willy Van der Veken
  • Arina Tje
  • Els Van Bosbeke
  • Tinne Lintermans
  • Mieke Claes

Rouwberichten

(2)
  • Het was de hartenwens van Robert Mosuse om van het aardse leven afscheid te nemen in de Antwerpse kathedraal. De muzikant-zanger, net 30, overleed vorige week aan de gevolgen van een hersentumor. Meer dan 1.500 mensen, onder wie talloze collega's, brachten een laatste groet.

    De viering bewees dat Robert ook in zijn sterven groots was. Broer Ronny deed het openingswoordje. Hij vertelde hoe hard en hoe lang Robert gevochten had tegen zijn ziekte.

    "Tien jaar is hij ziek geweest. Nooit heeft hij willen toegeven dat er meer aan de hand was dan de epilepsieaanvallen die hij af en toe kreeg. Hij wilde ook niet dat wij het nieuws zouden bekendmaken. We hebben Robert gekend als iemand die wel eens niet kwam opdagen of veel te laat zijn opwachting maakte voor een optreden. Hij durfde het publiek in Groningen begroeten met de woorden: Dag Sint-Niklaas. Hij wou de wereld laten weten dat hij een groot artiest was, met de nodige streken. Maar steeds speelde die vreselijke hersentumor hem parten. In zijn lijden en zijn sterven was hij even groots als in zijn beroep en passie."

    In zijn homilie verwoordde de celebrant de kwaliteiten van Robert Mosuse.

    "Robert had een sterke uitstraling. Hij werd langzaam maar zeker een populaire showboy, maar vooral als mens heeft hij me geïmponeerd. Hij was integer, gevoelig, kwetsbaar. Hij was zeker niet alleen een idool van glamour en glitter. Vooral zijn lotsbeschikking heeft me diep getroffen. Hij heeft nooit over zijn dood gesproken in termen van onrechtvaardigheid. Het leven is een cadeau, maar het heeft zijn onaangename kanten, relativeerde hij zijn vroegtijdig afscheid."

    Podiumlichten De aardse podiumlichten zijn voor Robert Mosuse gedoofd, maar zijn lied zal blijven weerklinken. Of zoals boezemvriend en ontdekker Bart Peeters het uitdrukte: Hij zong de sterren van de hemel, en nu heeft hij ze persoonlijk leren kennen.

    Op het einde van de dienst vertelden enkele vrienden van het eerste uur nog over hun soulmate.

    "Robert is bewust en met stijl uit het leven gestapt. Toen hij wist dat hij dood zou gaan, wilde hij alleen nog maar over fijne dingen horen babbelen. Hij wilde praten over knappe grieten en rock-'n-roll, maar dat was het dan ook. Robert, jij was een groot talent, een fijn mens, een schitterende kameraad... We zullen je missen."

    En dan was er ruimte voor een muzikale ode. Say a little prayer werd gezongen en gespeeld door onder meer Kid Coco, Raf Van Brussel, Jean Bosco Safari, Geena Lisa, Sofie en Isabelle A. Robert werd naar zijn laatste rustplaats gedragen tijdens het nummer Teardrops, zijn absolute lievelingsliedje van uit zijn tijd bij The Radio's.

Rouwregister

  1. Eric

    Uit het oog maar nooit uit het hart en gehoor. Een rasartiest en grote hartverwarmende vriend van velen die absoluut niet mag vergeten worden.
    Voor eeuwig in de geschiedenis …

  2. Willy Van der Veken brandde een kaars
  3. Anoniem uit diep respect

    Je blijft een onmiskenbaar sterretje aan het hemelse firmament..
    Uit sympathie

  4. Nathalie plaatste een bloem

    Mis je nog steeds ❤️

  5. Arina Tje brandde een kaars
  6. Elke plaatste een bloem
  7. Els Van Bosbeke brandde een kaars
  8. Tinne Lintermans brandde een kaars
  9. Willem Van Onsem plaatste een bloem
  10. Mieke Claes brandde een kaars