Gerry Rafferty

63 Ans

Date de naissance

Date de décès 04/01/2011

Gerry Rafferty

    Avis de décès

    (1)
    • Zijn bekendste hits waren Baker Street en Stuck in the middle with you. Dit laatste nummer begon aan een tweede leven nadat regisseur Quentin Tarantino het gebruikte in de film 'Reservoir Dogs'.
      Rafferty had het nummer opgenomen met zijn band Stealers Wheel in 1972.

      Zijn grootste hit Baker Street was nog elk jaar goed voor 100.000 euro aan royalties.
      Rafferty had een moeilijke verhouding met de muziekindustrie, waardoor hij maar heel weinig platen maakte, al zat zijn drankmisbruik daar ook voor veel tussen.

      Rafferty overleed op 4 januari 2011 na een langdurig ziektebed.

       

      Teken het rouwregister

    Condoléances

    1. sanun

      een groot verlies inderdaad, een authentiek man die niets verloochend heeft, zelfs zijn drank niet,hij was wat hij was, de melancholie, jammer ten koste van ..ik mis zijn muziek, unieke stem, diepzinnige teksten, ik raak het niet gewoon dat hij er niet meer is, ik hoop hem tegen te komen in een ander dimensie, ik begrijp hem zonder veel woorden maar met veel daden

    2. beeuwsaert

      rest in peace

    3. Thys Marc

      Als dj verlies je steeds bij elk overlijden van een bekende muziekant, een klein beetje jezelf. Denk maar aan John Lennon, Elis presley, James Brown, Barry White, Stee ray vaughn,Lou Rawls, Teddy pendergrass, Luther vandross, en ja nu ook Gerry Raferty. Maar er was ook robert Palmer,Ike turner,Jim morrison,etc etc etc....
      We zijn kinderen van de 60/70/80/90 ...elke dag bestaat er wel een kans dat we een dierbaar artiest, familie,vriend of vriendin zien vertrekken...we kunnen alleen maar de erfenis in dank aanvaarden, en dat is Gerry's Muziek, die, waar Gery zich nu ook bevind, ergens in deze wereld speelt op dit moment...Baker street, Stuck in the middle with you, late again, etc etc....@ Gerry :Why didn't you gave up the boose and the one night stands...??? Thanks for everyth. , rest in peace.... DJ Marc Thys (Belgium)

    4. liliane

      Dat was muziek,die altijd terug zal komen.Wat spijtig.....

    5. Toon

      Aanwezig zijn is niet nodig,wat je lief hebt hou je vast.Dank U Gerry.

    6. Herman Post

      Gerry was een getalenteerde Singer-/Songwriter die behalve Baker Street veel meer juweeltjes heeft opgenomen.
      Helaas is dat het grote publiek voorbij gegaan.
      De klankkleur van zijn stem en zijn meerstemmige zangpartijen waar hij patent op leek te hebben is uniek! Uiterst bescheiden man, wars van elke vorm van publiciteit, die zijn verlegenheid alleen leek te overwinnen door drank. Erg triest! Ik zal hem missen!

    7. Beste singersongschrijver ooit

      De beste singersongwriter ooit. Spijtig dat hij de weelde niet kon dragen, drank was er teveel aan en heeft hem geveld. Meestal draait men zijn bekendste nummers maar bijna al zijn andere liedjes zijn pareltjes zoals: The Right Moment,Right Down The Line,Get out of my Life Women, Don't Speak of my Heart, Get it Right next Time,Hearts
      Run Dry enz......Waarom juist hij, d'r zijn zoveel andere klungels die ook voort-
      durend aan de drank en drugs zitten en die de lucht vervuilen met hun onzin.
      Dit is de donkerste periode uit de muziekgeschiedenis. Gelukkig heeft hij zijn prachtige muziek achtergelaten. Zijn songs zijn onverslijtbaar, men kan ze nooit moe worden, wat niet van al die andere zogezegde omhooggeprezen vedetten kan gezegd worden. Een enorm verlies.