Kaat Tilley

52 Jaar

Geboren Mechelen

Overleden 22/06/2012 Antwerpen

Kaat Tilley
Asse
  • Kaat Tobac

Rouwberichten

(2)
  • De Vlaamse modeontwerpster Kaat Tilley is op 52-jarige leeftijd overleden aan een virale infectie. Haar omgeving reageert verslagen.

    Kaat Tilley was één van de uithangborden van de Belgische modewereld. Zij studeerde cum laude af aan de Antwerpse mode-academie met als thema voor haar eindcollectie Mahler and Venice. Vooral haar romantische en sprookjesachtige kleding sprak tot de verbeelding, een stijl die ze altijd behouden heeft.

    Tilley kleedde onder andere Diana Ross, Barbra Streisand, Naomi Campbell en Halle Berry.
     

    De gevierde modeontwerpster sprong de laatste tijd ook in het oog met haar schilderijen. Ze benadrukte ook altijd dat ze zich meer kunstenares dan modeontwerpster voelde. In 2007 hield Tilley op haar woon- en werkterrein in Asse een tentoonstelling annex verkoop van een groot deel van haar prototypes en schilderijen. Tijdens haar middelbareschooltijd studeerde ze aan Sint Lucas in Brussel en leerde daar schilderen. Uiteindelijk koos ze voor de richting modeontwerpen omdat daar naar eigen zeggen meer nood is aan communicatie. In dit verband stelde zij: "Schilderen doet je naar binnen keren. Een beroep in mode maakt je extraverter."

    Een aantal jaar geleden overwon Kaat Tilley kanker. Nu is de modeontwerpster echter overleden aan een virale infectie. Ze was 52 jaar. Kaat Tilley had twee dochters. Een ervan, Epiphany, heeft meegedaan aan Benelux' next top model. Tilley verscheen in aflevering 3 van dat programma als speciale gast.

    Haar overlijden kwam onverwacht: de maanden voor haar dood had ze tal van projecten op stapel. Zo ontwierp ze nog de uniformen voor het personeel van Thomas Cook en was er de collectie voor de kledingsketen JBC. Voor het najaar was ze bezig met het kostuumontwerp van de musical Peter Pan.

Rouwregister

  1. Kaat Tobac brandde een kaars
  2. marijke housen

    Na al die jtijd nog steeds opkijken naar en denken aan jou en wat je maakte en creëerde, en wat nog steeds blijvend is. Groetjes daarboven.

  3. Christiane Noben plaatste een bloem

    Veel sterkte,Marleen en familie.

  4. Rudi en Lut Vandeurzen-Cuppens plaatste een bloem

    Innige deelneming en veel sterkte voor heel de familie!

  5. Francis deville plaatste een bloem
  6. hermans wesley plaatste een bloem

    enige deelneming

  7. Leen plaatste een bloem
  8. Marijke plaatste een bloem
  9. famille Moreels

    Cecile,
    Nous pensons tres fort a toi ainsi qu aux enfants, nous partageons votre douleur.
    Nous te presentons nos sinceres condoleances.
    Nous vous embrassons tres fort.
    Christian, candice, lorane, jeremy, carine moreels balon

  10. piet vanrobaeys

    diep respect voor het subtiele vertalen van gevonden werkelijkheid