Recente artikels

Zoek overledene

De Antwerpse actrice Dora van der Groen is overleden. Van der Groen werd 88 jaar oud. Als jarenlang artistiek leidster van het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium en later bij Studio Herman Teirlinck speelde ze een erg bepalende rol in de Vlaamse film- en theaterwereld. Dat meldt de VRT op basis van haar familie.

>> 

Zoek overledene

Verschenen in Het Belang van Limburg – Het Nieuwsblad – Gazet van Antwerpen 

Emotionele en digitale dimensie nalatenschap wint aan belang.
Delta Lloyd Life heeft in oktober 2012 de resultaten bekend gemaakt van haar peiling over “De nalatenschap van de Belg”. Uit de enquête blijkt dat de helft van de Belgen de stap naar een notaris te groot vindt. Nochtans zorgt een goed geregeld nalatenschap bij ¾ van de ondervraagden voor gemoedsrust.

In de eerste plaats onze innige deelneming mocht u recent zijn geconfronteerd met het overlijden van iemand die u dierbaar was. Hier vindt u nuttige informatie over wie u best verwittigt bij het vaststellen van een overlijden.

Begin augustus 2013 raakte bekend dat er betalingsproblemen zijn bij een op de twintig begrafenissen. Gemiddeld kost een begrafenis in Vlaanderen 6.000 euro. Voor een crematie betaal je ongeveer evenveel.