Voormalig sportjournalist Mark Vanlombeek is overleden

Voormalig sportjournalist Mark Vanlombeek is overleden

Mark Vanlombeek, die jarenlang VRT-wielercommentator was en woordvoerder bij VTM, is gestorven aan de gevolgen van kanker. Dat meldt de VRT.

Vanlombeek maakte vorig jaar in november bekend dat hij een tumor had in de buik en dat de chemobehandeling niet wilde aanslaan. Vermits het om een vorm van uitgezaaide kanker ging, wist Vanlombeek dat een volledige genezing onmogelijk was. ‘Wat wel kan, is de tumor onder controle houden. Dan heb ik chronische kanker’, zei hij destijds aan de VRT.

Ondanks het uitblijven van beterschap, bleef Vanlombeek steeds optimistisch. ‘Een coureur die niet gelooft dat hij de koers kan winnen, zàl niet winnen’, argumenteerde hij aan Het Nieuwsblad. 'Deze ziekte is als het groot lot uit de loterij. Helaas blijk ik nu het verkeerde lotje te hebben getrokken. Ronduit pech. Maar ik wil het mijn leven geenszins laten beheersen.'

Carrière

Vanlombeek was van 1975 tot 1999 sport- en wielerjournalist bij de VRT (indertijd BRTN-televisie). Hij werkte zeer vaak samen met Mark Uytterhoeven. In 1999 besloot Vanlombeek om de overstap te maken naar VTM, waar hij tot zijn pensioen in 2010 woordvoerder was.

Politiek

Bij de lokale verkiezingen van 2012 raakte Vanlombeek vanop de derde plaats verkozen in de gemeenteraad van Zaventem. Hij haalde toen 412 stemmen, het tweede hoogste aantal op de CD&V-lijst na lijsttrekker Eric Van Rompuy. CD&V-voorzitter Wouter Beke reageert bedroefd op het overlijden.

Bron: Standaard.be
Foto: Vanlombeek met Mark Uytterhoeven, jarenlang vormden de twee het vaste VRT-commentaarduo tijdens de wielerwedstrijden.
Foto: Marc Cels/vum

>> Teken het rouwregister

©2019 Inmemoriam - een initiatief van Mediahuis - Website by Brainlane