Nieuws

Het oude verweven in het nieuwe met een quilt

“Door bewust aandacht te geven aan kantelmomenten in het leven kunnen we met meer aandacht aanwezig zijn bij onszelf.” Met Stories for Inanna weeft Hanne Van Dyck haar interesses en ervaringen samen tot een betekenisvolle en persoonlijke quilt voor zij die zich op een kantelmoment bevinden. Ontdek alles over haar verhaal.

Een hartverwarmend deken

Quilts worden al generaties gemaakt om troost en steun te bieden in overgangsmomenten. Ze vertellen verhalen. Blije en verdrietige, geplande en onverwachte. Ze brengen verbinding en zingeving in periodes waarin het oude ons verlaat en het nieuwe nog verteld moet worden.

“Door betekenisvolle textiel te herwerken in een quilt, wordt er een waardevolle connectie, een intuïtief aandenken of een (hart)verwarmend deken gecreëerd dat jouw verhaal vertelt”, vertelt Hanne.

Het idee is steeds hetzelfde, de emotie erachter keer op keer uniek. In een eerste stap luistert Hanne naar de diepere betekenis achter de vraag. Daarna verzamelt ze de stoffen en krijgt het ontwerp vorm. Via foto’s wordt men op de hoogte gehouden van het proces. Wil je graag zelf aan de slag? Dan begeleidt Hanne je in dit proces.

Zodra de quilt klaar is, wordt iedereen die textiel heeft bijgedragen uitgenodigd voor een afsluitend ritueel. Dit kan een feest, een wandeling of een samenkomst zijn.

(lees verder onder de foto)

“quilt stories for inanna

Koningin van de Hemel

De naam ‘Inanna’ leidt ons terug naar de Koningin van de Hemel. Een jonge vrouw die haar vrouwelijke krachten omarmt en afdaalt naar de onderwereld om zich de mysteries van de dood en wedergeboorte eigen te maken. Het is net in die ruimte, tussen de bewuste en onbewuste wereld, dat Hanne haar prachtige creaties ontstaan.

Voor jouw eigen handgemaakte quilt uit persoonlijk textiel kan je bij Hanne terecht. Om een overleden dierbare te herdenken kan je terecht op onze rouwberichten.

Vind een rouwbericht