George Michael overleden

George Michael overleden

De Britse popzanger George Michael is op kerstdag overleden. Hij was amper 53 jaar oud.
Volgens zijn management is Michael vredevol gestorven thuis. Een precieze doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt, maar volgens de politie is er niets verdacht aan het overlijden. 'Het is met grote droefheid dat we kunnen bevestigen dat onze geliefde zoon, broer en vriend George vredig thuis is gestorven tijdens de kerstperiode', zegt zijn manager in een persbericht.

Wham!

George Michael, die eigenlijk Georgios Kyriacos Panayiotou heet, werd op 25 juni 1963 geboren in Londen als zoon van een Grieks-Cypriotische restaurateur en een Engelse danseres. Hij bracht het grootste deel van zijn jeugd door in Kingsbury, een wijk in Londen, en verhuisde toen hij tiener was naar Radlett, ten noorden van de hoofdstad.

Op school leerde hij zijn toekomstige Wham!-partner Andrew Ridgeley kennen, met wie hij de ambitie deelde om professioneel muzikant te worden. Eerst speelde hij in de Londense metro speelde hij als straatmuzikant nummers van Queen na. Wake me up before you go go en Last Christmas waren een paar van hun grote hits.

Maar George Michael zette de groep stop omdat hij een andere richting wou inslaan. Nadien bouwde hij een succesvolle solocarrière uit met tal van hits, zoals Careless whisper, Faith en I want your sex. Hij verkocht in totaal meer dan 100 miljoen albums, waarmee hij een van de meest succesvolle sterren van zijn generatie was.

Politie

De artiest had een ambigue verhouding met zijn roem en bekendheid. Zo kwam hij in 1998 in opspraak toen hij in een openbaar toilet betrapt werd op onzedelijk gedrag. Hij outte zich daarna als homeseksueel, en dreef in een videoclip de spot met zijn arrestatie.

Hij kwam ook verschillende keren in aanraking met het gerecht voor drugsdelicten. Zo pleitte hij schuldig voor het rijden onder invloed van drugs in 2007 en 2010.

In 2011 overleed George Michael bijna aan de gevolgen van een longonsteking. De dokters van een ziekenhuis in Wenen moesten een luchtpijpsnede uitvoeren om zijn luchtwegen te openen, en na zijn ziekenhuisopname moest hij weer leren lopen omdat zijn spieren erg verzwakt waren.

Eerder deze maand werd nog aangekondigd dat hij samen met producer-songwriter Naughty Boy aan een nieuw album werkte.

Bron: Standaard.be

>> Teken het rouwregister.

©2019 Inmemoriam - een initiatief van Mediahuis - Website by Brainlane