Info en Nieuws

Zo herdenk jij je partner tijdens Valentijn

Voor velen is het een feest van de liefde, maar voor zij die (recent) hun levenspartner hebben verloren is Valentijn een emotionele dag vol gemis. Omdat het belangrijk is je niet te laten overvallen door deze dag, maak je best een plan. Wij geven jou tips over hoe je jouw partner kan herdenken, want liefde is sterker dan de dood.

1. Haal herinneringen op

Niets is zo sterk als herinneringen. Ga door jullie favoriete foto’s, zoek de mooiste foto’s samen en vereeuwig ze in een fotoalbum. Of kook het favoriete gerecht van jouw geliefde. Laat je hierbij omringen door jullie naaste vrienden en wissel verhalen en herinneringen uit.

2. Schrijf een gedicht

Het neerschrijven van je gevoelens en gedachten zorgt voor rust en verwerking. Schrijf jouw geliefde een liefdesbrief of maak een gedicht voor hem of haar. Jij kiest zelf wat je er daarna mee doet. Keer de rollen ook eens om en schrijf jezelf een brief zoals jouw partner naar jou zou schrijven.

schrijf een gedicht

3. Laat de muziek spreken

Waar woorden tekort schieten, spreekt de muziek. Draai de favoriete nummers van jouw geliefde en laat je helemaal gaan in het moment. Van jouw eigen show tot samen uit de bol gaan met jullie naaste vrienden.

4. Kom op adem

Weet je met jezelf geen raad en vind je de rust niet om binnen te blijven? Wandel, slenter, jog, fiets of spurt naar jullie favoriete plek in de buitenlucht. Kom tot rust in de natuur en vind in de stilte een moment om met jouw partner in contact te staan.

5. Wees lief voor jezelf

Op de dag van de liefde, staan gevoelens centraal. Niet enkel voor je partner maar ook voor jezelf. Leer om van jezelf te houden, luister goed naar hoe jij je voelt en laat je gevoelens de vrije loop. Want op een dag als deze moet juist niets.

Je partner herdenken kan ook op Inmemoriam.be. Schrijf een mooie tekst, plaats een bloem of brand een kaarsje.

Ik wil een dierbare herdenken >