Pater José DE FRUYT

81 Jaar

Geboren Oostkamp

Overleden 24/11/2022 Waregem

Pater José DE FRUYT
Waregem
  • Hugo Cuyckens
  • Els Gryson

Rouwberichten

(1)
  • Pater José DE FRUYT
    Bron
    • De Standaard
    • Het Nieuwsblad

Rouwregister

  1. van der Straten Waillet, Gérard

    Als collega van José in de gevangenis van Vorst, heb ik hem leren kennen als een geïnspireerde en inspirerende figuur, dicht bij de gedetineerden en bezorgd met hun welzijn op alle gebieden. "Ik was in de gevangenis, en gij zijt mij komen bezoeken "(Mt 25) , dit heeft hij met hart en ziel gedaan.

  2. Leo De Weerdt

    Onze oprechte deelnemingen vanuit de aalmoezeniersdienst en in 't bijzonder vanwege de collega's van de Brusselse gevangenissen St Gillis, Berkendael en Vorst bij het overlijden van José. We zullen met enkele collega's aanwezig zijn aanstaande woensdag bij de uitvaartdienst. Verbonden,

  3. Krista Verhoeven

    Als collega van Jose in de gevangenis van Vorst bewaar ik onvergetelijke beelden van hem, vooral zijn bezorgdheid en luisterbereidheid voor iedere gedetineerde, zonder onderscheid. Dat was zijn missie.
    De hemelpoort staat zeker wagenwijd voor hem open.

  4. Guido VAN HOYE

    In mijn herinnering zal José vooral blijven verder leven als de aalmoezenier die voortdurend in de weer was voor "zijn" gevangenen. Ontelbaren onder hen waren er hem zo dankbaar voor...

    Hij leeft nu verder in Hem Die hij herkende in de minsten.

    Guido Van Hoye, oud-aalmoezenier Dendermonde.

  5. Rob Weckx

    Een goede vriend is heen gegaan. A Dieu; Jose.

    Rob

  6. Hugo Cuyckens brandde een kaars
  7. Els Gryson brandde een kaars
  8. Filip Cromheecke

    Dankbaar voor wie José was als missionaris, mede-broeder van de BME, gelovige en pastor. Zijn gedrevenheid inspireerde velen onder ons. Zijn humor wist veel te relativeren. Zijn trouw aan zijn zending, vooral aan de armsten, was tekenend. Moge hij verder leven in Gods Liefde.

  9. frans Sneyers

    Graag en van harte wil ik mijn medeleven uitdrukken bij het overlijden van onze vriend José. Zoveel jaren heb ik met hem mogen samenwerken als hoofdaalmoezenier van het Belgisch gevangeniswezen en de Jeugdbescherming. José was een overtuigde en diep bezielde collega die altijd het positieve zag.