Muhammad Ali

74 Jaar

Geboren

Overleden 03/06/2016

Muhammad Ali

    Rouwberichten

    (2)
    • Muhammad Ali, geboren als Cassius Marcellus Clay (Louisville, 17 januari 1942 – Scottsdale, 3 juni 2016), bijgenaamd The Greatest en Louisville Lip, was een Amerikaans bokser. Ali werd door het sportblad Sports Illustrated uitgeroepen tot Sportman van de Eeuw. Hij werd driemaal wereldkampioen in het zwaargewicht en won een gouden medaille in het halfzwaargewicht op de Olympische Spelen van 1960 in Rome.

      Ali werd vernoemd naar zijn vader Cassius Marcellus Clay senior (die op zijn beurt vernoemd was naar de abolitionist en politicus Cassius Clay). Ali veranderde zijn naam nadat hij lid was geworden van de Nation of Islam, een in de VS opgerichte separatistische religieuze en sociopolitieke organisatie. Later, in 1975, bekeerde hij zich tot de hoofdstroming binnen de islam: het soennisme.

      Ali vocht in totaal 61 profpartijen, waarvan hij er 56 won (37 op knock-out) en 5 verloor (tegen: Joe Frazier, Ken Norton, Leon Spinks, Larry Holmes en Trevor Berbick).

      In juni 2016 werd hij in het ziekenhuis van Scottsdale opgenomen met ademhalingsproblemen. Een dag later stierf hij op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Hij is op 10 juni begraven in zijn geboorteplaats Louisville. (Cave Hill Cemetery)

      Bron: Wikipedia
      Foto: Belga image

    Rouwregister

    1. Borgermans mathy plaatste een bloem

      Oprechte deelneming.

    2. NAJ. plaatste een bloem
    3. Adnan plaatste een bloem

      R.I.P

    4. Guller Bilent

      Een nooit te overtreffen kampioen in de ring.
      Buiten de ring was het een mens met groot hart voor iedereen, hierdoor was hij geliefd in de hele wereld.
      Sportman van de 20ste eeuw en een ware legende.
      Moge ALLAH uw ziel in barmhartigheid nemen.

      P.S: Hierbij wil ik Het Belang van Limburg bedanken dat zij Ali na 20 dagen van zijn overlijden toch op internet bij de Bekende overledenen geplaatst hebben.