Jacques Van Deun

69 Jaar

Geboren Wilrijk

Overleden 15/11/2015 Wilrijk

Jacques Van Deun
Wilrijk
  • Jgf Hgf

Rouwberichten

(1)
  • Jacques Van Deun
    Bron
    • Gazet van Antwerpen

Rouwregister

  1. Jgf Hgf brandde een kaars
  2. Kris Oelbrandt

    Jacques van Deun was een prachtig mens, die liefde voor de muziek en warme menselijke nabijheid als weinig anderen kon verenigen. Heel bijzonder heeft hij bij mij een passie aangewakkerd en aangemoedigd voor muziektheorie. Het ging zover dat we samen ooit een nieuw toonsysteem hebben ontworpen met een heel nieuwe stemming.
    Nu, vele jaren later, is die passie nog steeds blijven smeulen. Als componist heb ik daarom een stuk geschreven voor 31toons-orgel, dat ik in dankbare herinnering aan hem opdraag. Zo leeft hij nog steeds voort in talloze mensen die hij, net als mij, heeft aangestoken met zijn geestige, scherpzinnige kijk op mens en muziek. Rust in vrede, Jacques!

  3. Michael Van Oost

    Innige deelneming aan familie & vrienden.
    Eeuwig dankbaar voor alle kennis die hij deelde met mij op conservatorium Gent.
    Bedankt Jacques. Ga met muziek

  4. Marie Van den Berghe

    Jacques heeft als leraar ontzettend veel voor mij betekend. Zijn inspirerende lessen waren geniaal, hij speelde met zijn enorme kennis en kon zijn liefde voor de muziekgeschiedenis op een humoristische en doorleefde wijze doorgeven. Bij onze gesprekken na de les, bij een koffie in de cafetaria van het conservatorium, bleef hij even inspirerend. Mooi mens !

  5. Barbara somers

    een geweldige leraar met een sterke dosis humor en prachtige verhalen! Het ga je goed, Jacques!

  6. Tristan Faes

    Een fantastisch docent, een prachtige man, met een onnavolgbaar gevoel voor humor.
    Veel sterkte aan de familie en kennissen!

  7. Isabelle Persoons

    Beste familie van Jacques Van Deun,
    Bij ons thuis was de naam van jullie dierbare goed gekend.
    Mijn papa kende Jacques persoonlijk enerzijds via Leuven als musicoloog maar ook via St-Paulus.
    Ik heb mooie herinneringen aan hem telkens als ik mee met papa naar de hoogmissen mocht in St-Paulus waar Jacques telkens een prominente functie had .
    Zoek de steun bij elkaar die nodig is om dit verdriet te verwerken.
    Oprechte deelneming
    Isabelle Persoons (dochter Prof. Dr. Guido Persoons)

  8. Jos Meersmans

    Mijn allereerste kennismaking met de muziekwetenschap is er via jou gekomen, Jacques. Je eruditie en warme informele gesprekken hebben velen geïnspireerd. Je laat een leegte achter.

  9. Bram Van der Auwera

    Zo mogelijk de meest aangename, warmste, grappigste en vriendelijkste docent waar ik les van mocht krijgen op het conservatorium van Gent. Sterkte aan de familie !

  10. Davina Doom

    Afscheid nemen van een héél bijzonder mens... Iemand als Jacques Van Deun sterft echter niet... Hij leeft voort in de gedachten van zovelen. In de harten van allen die hem mochten kennen, het plezier mochten ervaren om zijn boeiende verhalen te aanhoren tijdens de vele lessen of daarbuiten. Ik ben in elk geval vereerd hem mijn favoriete docent en scriptie-promotor te mogen noemen. Ik denk nog héél vaak terug aan hoe hij met zoveel passie de meest levendige anekdotes kon vertellen en daar zelf ook zichtbaar van genoot... Een heel specialleke, "onze" Jacques van Deun... Ik ben er zeker van dat alle sneeuwwitte vogeltjes met ons meetreuren om dit verlies... Heel veel sterkte aan de familie en naasten.