Johan 'Jan' Colaert

64 Jaar

Geboren

Overleden 02/06/2014 Kortrijk

Johan 'Jan' Colaert
Kortrijk

  Rouwberichten

  (2)

  Rouwregister

  1. Gilbert Berat

   I am so sorry to hear of Jan's passing. We were best friends in high school and lost track when I moved away. I will remember him as someone very important from my youth. May he rest in peace. Gilbert Berat

  2. Luc en Ellen Weyne Claerhoudt

   Veel foto's van Harrison Ford zullen bij mij blijven hangen als gezicht van Jan : de uitstraling, dat scheef mondje, die guitige, fonkelende oogjes.
   Maar Harrison Ford heeft zoveel niet betekend voor mijn zieken als Jan.
   Jan betekende destijds de start van een nieuwe tijdrekening : wat wij vroeger met de natte vinger moesten behandelen, kreeg een gezicht, kreeg een naam, kreeg een kwetsbaarheidspatroon. Wij konden een bacteriologische behandeling zinvol opstarten en haddebn daarbij een permanente gesprekspartner.
   Natuurlijk zal die inzet een grote tol hebben geeist. je kan geen twee heren dienen : je kliniek en je thuis. Dat gaat niet.
   Wat mezelf betreft heb ik de evenwichten wat herschikt. Jan wilde dat niet, maar nam er nog het hele wel en wee van de medische raden bij. 
   De patiënten en de ziekenhuisgemeenschap heeft er goe bij gevaren. ook hij heeft er goe bij gevaren, want hij voelde zich er goed bij. Hij kon het gewoon niet laten. Zelfs de ziekte heeft hem niet klein gekregen met kleine hints, doch alleen met bruut geweld.
   Ik ben blij dat ik Jan ben tegen gekomen op mijn levensweg. ik ben droevig dat hij je daarvoor enigszins aan de zijkant van de weg heeft laten staan. Hij had meer voor jou moeten kiezen, maar zal dat nu wel weten, nu het telaat is en wij er allen van geprofiteerd hebben, behalve jij.
   Bedankt, dat je Jan aan ons hebt afgestaan.
   De herinnering blijft.
   De keuze was fout.
   Dat mooie ziekenhuis waar hij alles heeft voor gelaten, heeft mij nooit verwitigd dat Jan was komen te overlijden. Ik heb het pas vernomen, enkele dagen na de afscheidseredienst.
   Ik voel een beetje pijn dat ik Jan niet op gepaste wijze ben kunnen gaan groeten. Ik voel persoonlijk veel verdriet als ik denk aan jouw onhebbelijk verdriet. Je hebt hem moeten laten gaan en hij is nooit echt geheel van jou geweest.
   Kom gerust langs als je dat wil en je in de buurt bent in Zwevegem ;  we wonen nog altijd op dezelfde plek.
   Veels sterkte in al je moeilijke dagen
   Luc en Ellen Weyne
   Ruitersdreef 3
   Zwevegen
   056 75 84 05

  3. Yves en Martine Verhofstede-Surmont plaatste een bloem

   Wij bieden onze innige deelneming aan bij het heengaan van Jan aan echtgenote Maria en kinderen.

   Wij herinneren ons 'Jan' als een gedreven en pittige zeiler en een gevierd lid van Gavermeer Zeilclub.

   Yves en Martine Verhofstede-Surmont

  4. Yves en Martine Verhostede-Surmont

   Wij bieden onze innige deelneming aan bij het heengaan van Jan aan echtgenote Maria en kinderen.

   Wij herinneren ons 'Jan' als een gedreven en pittige zeiler en een gevierd lid van Gavermeer Zeilclub.

   Yves en Martine Verhofstede-Surmont