Agnes DEBAILLIE

83 Jaar

Geboren Lichtervelde

Overleden 16/05/2012 Torhout

Agnes DEBAILLIE
Lichtervelde

    Rouwberichten

    (1)
    • Agnes DEBAILLIE
      Bron
      • De Standaard

    Rouwregister

    1. Brigitte Raskin

      "Cinema Paradiso" dacht ik altijd over het zaaltje van Agnes Debaillie, naar de gelijknamige Italiaanse prachtfilm die de liefde voor de cinema uitzingt. Agnes was een uniek personage in Lichtervelde en heel Vlaanderen, een vrouw om te bewonderen.

    2. Hilde en Willy

      Agnes
      Lichtervelde en omgeving verliest een GROTE DAME, jij was voor het dorp en de omgeving een monument. Wij zullen u blijven herinneren aan een dame van standing, met een bijzondere wilskracht en doorzettingsvermogen.
      Wij hopen dat u gelukkig uw rijkelijk leven hebt kunnen afsluiten. Wij danken u voor wat u was.

    3. nele plaatste een bloem

      lieve agnes,de laatste dagen ben ik heel dicht bij je geweest!!het deed pijn toen ik terug kwam op het werk dat je er niet meer was!!zo snel...veel te plots!!ik hoop echt dat de cinema blijft bestaan dan blijft het hart die er klopte leven!!sterkte aan de familie!!liefs,nele

    4. Lynn

      Bedankt voor de jarenlange inzet en strijd om uw cinema te blijven runnen. Een trots van Lichtervelde waar we zullen blijven voor vechten.

    5. Godfried van de Perre

      Agnes was een Grote Dame in alle opzichten. Stijlvol, met ongelooflijk doorzettingsvermogen, met de nodige humor en alertheid. Met liefde voor de Film en hartstocht om De Keizer als filmische ontmoetingsplaats levendig te houden!
      Lichtervelde mag er fier op zijn.
      Cinema De Keizer, de enige authentieke buurtbioscoop in Vlaanderen, is een stuk collectief patrimonium en uniek levend Erfgoed, dat moet beschermd worden.
      Hopelijk zullen zowel de lokale als Vlaamse beleidsmakers op het terrein, en de familie Debaillie, dit beseffen en Cinema De Keizer "redden" en niet laten wegkwijnen totdat bouwpromotoren dit unieke erfgoed verkrachten.... Minstens als eerbetoon aan Agnes !

    6. Lieven Debrauwer

      Agnes was een idealiste, een vechter en een dame. Haar bioscoop was haar leven. Ze leefde voor de film en een première in haar bioscoop was niet alleen voor haar maar ook voor de filmmakers een bijzonder en uniek evenement. Vlaamse Cinema viert hoogtij dankzij Kinepolis, televisie, DVD en festivals... maar rouwt ook om het verlies van een monument.

    7. TV

      Agnes,

      Je hebt jouw erfenis
      met heel veel liefde en inzet bewaard
      en in stand weten te houden
      ondanks alle tegenslagen
      en vooroordelen.

      Het is mooi geweest.
      Open nu het gordijn op de eeuwigheid:
      jouw film van het leven.
      Bedankt Agnes(ke)! Merci!
      We zullen je missen.

      Het schip ligt nu gereed voor de reis.
      Jij die sturen kan, zeilt bij elke wind,
      waar die ook geboren wordt…