Peter Falk (Columbo)

83 Jaar

Geboren

Overleden 23/06/2011

Peter Falk (Columbo)
  • peggy vande vyver

Rouwberichten

(2)
  • De Amerikaanse acteur Peter Falk, bekend als inspecteur Columbo, is op 83-jarige leeftijd overleden.

    Falk speelde in 1968 voor het eerst Columbo, een sjofele en op eerste zicht naïeve rechercheur, die altijd gekleed was in een verfomfaaide regenjas, een sigaar in de mond had en in een Peugeot 403 cabriolet reed. Eén van zijn bekende zinnetjes was 'just one more question' ('nog juist één vraagje').

    In totaal gaf Falk 69 keer gestalte aan Columbo, tussen 1968 en 2003. Maar hij had al een lange carrière achter de rug voor hij de befaamde regenjas aantrok. Hij speelde in een zestigtal films, werd twee keer genomineerd voor een Oscar in de categorie beste acteur in een bijrol (voor Murder, Inc. in 1961 en Pocketful of Miracles van Frank Capra in 1962) en was een van de fetisjacteurs van John Cassavetes, met wie hij zes films draaide (onder andere Husbands uit 1970 en A Woman Under the Influence uit 1974).

    Falk werd op 16 september 1927 geboren in New York. Hij maakte deel uit van een joodse familie en had een Russische vader en een Tsjechische moeder. Op 3-jarige leeftijd verloor hij door een goedaardige tumor een oog en kreeg hij een kunstoog, wat de soms intrigerende blik van Columbo verklaarde.

    Omdat hij Alzheimer had, leefde Falk al enkele jaren onder de hoede van zijn tweede vrouw Shera Danese, met wie hij 34 jaar getrouwd was.

     


    Teken het rouwregister van Peter Falk.

Rouwregister

  1. peggy vande vyver brandde een kaars
  2. tino plaatste een bloem

    i liked him very much

  3. Eddy Mertens

    R.i.P

  4. AL

    Un grand merci, Monsieur.

  5. Luca plaatste een bloem
  6. Noëlla Willems - ST-TRUIDEN plaatste een bloem
  7. sisi10 plaatste een bloem
  8. Brenda

    Nooit vergeten in mijn hart,Brenda

  9. Gene

    So sad . Mister Falk you were a giant . You will always stay in our memories and in our heart .... Good bye Sir

  10. Brenda

    Rust zacht lieve vriend ik vergeet je nooit,Samen huilen, samen pijn, alleen om mensen die er niet meer zijn. Dat is geen reden die samen zijn verdient, doch wel het huilen om een vriend.