Marie-José Van Raemdonck

88 Jaar

Geboren Antwerpen

Overleden 09/05/2011

Marie-José Van Raemdonck
Antwerpen

    Rouwberichten

    (1)
    • Actrice en zangeres Marie-José Van Raemdonck is maandag in Antwerpen op 87-jarige leeftijd overleden, zo meldt de nieuwsredactie van de VRT. Van Raemdonck was in Vlaanderen bekend onder haar artiestennaam Lia Lee.

      Lia Lee vertolkte rollen in verscheidene films en feuilletons op zowel de VRT als op VTM. Ze was te zien in onder meer 'Kapitein Zeppos', 'Het gezin Van Paemel', 'Slisse en Cesar' en 'Het pleintje' bij de toenmalige openbare omroep BRT. Bij de commerciële zender vtm speelde ze mee in de series 'Nonkel Jef', 'Commissaris Roos' en 'Freddytex'.

      Marie-José Van Raemdonck acteerde bij de theatergezelschappen KNS, NTG en Ballet van Vlaanderen. Ze stierf maandagochtend in het Middelheimziekenhuis in Antwerpen aan de gevolgen van een longontsteking, zo schrijft de website van de VRT-redactie.

       

      Ze wordt begraven op maandag 16 mei 2011 in de Kerk van Sint-Antonius-Zoersel (Handelslei)  om 10u00.

       

      Teken het rouwregister van Lia Lee.

    Rouwregister

    1. slisse plaatste een bloem
    2. familie RAEYMAEKERS-KEMP

      Onze oprechte deelneming aan de familie, nabestaanden en vrienden van deze fantastische vrouw. Wij bewaren aan haar vele herinneringen als actrice en zullen deze altijd koesteren (o.a. SLISSE EN CESAR / NONKEL JEF°
      Is het mogelijk ons een doodsprentje te bezorgen als herinnering aan haar ?
      Familie Raeymaekers-Kemps
      Zomerlei 28
      2650 Edegem

    3. raus carine

      ik wil myn deelneming geven aan de familie zeer triest gebeuren
      is het ook mogelyk om een doodsprentje te sturen
      raus carine
      fransveld 21
      2400 mol

    4. familie decorte

      heel veel sterkte aan de familie

    5. Rita

      Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van Marie-José Van Raemdonck.
      Ik heb het geluk gehad om haar een korte tijd persoonlijk gekend te hebben. Zij was een lieve vrouw. Veel sterkte voor de familie.
      Spijtig verneem ik te laat wanneer de uitvaart is. Zou het mogelijk zijn een doodsprentje als herinnering aan haar te bekomen?
      Van Geem, Archimedeslaan 24, 2650 Edegem.

    6. Christophe LAURENT, neef van Lia Lee.

      Beste Mensen, Lia Lee wordt morgen, maandag 16 mei begraven in de kerk van Sint-Antonius-Zoersel (Handelslei, Sint-Antonius-Zoersel).
      De dienst begint om 10uur.
      Kijk ook vanaf morgen (of later) op "www.lialee.be", dat hopelijk dan al online zal staan.
      En hartelijk dank voor uw lieve woorden.
      Christophe LAURENT, haar neef.

    7. Josky

      Een woord van troost aan de nabestaanden van Marie-rose van Raemdonck
      en veel sterkte

    8. marleen

      veel sterkt voor de familie gewenst Lia Lee was een goede actrice spijtig dat we niet weten wanneer er een uitvaart is om tesamen afscheid te nemen. Aan de familie van Lia Lee zou het mogelijk zijn om mij een doodsprentje te bezorgen ter herdenking aan Lia Lee.
      Amelinckx
      Pastorijstraat 4
      9170 sint-pauwels ( Belgie)

    9. Bewondering

      Ik vond jou een zeer goede actrice

    10. .ARTS LUK

      Al heb ik de actrice Lia lee niet persoonlijk gekend noch ontmoet, heb ik steeds genoten van haar natuurlijk vanzelfsprekend acteertalent. Pas nu verneem ik dat ze de zus is van Alida Van Raemdonck, de moeder van twee oud-leerlingen, bij wie ik steeds eenzelfde levendigheid en openhartigheid mocht ondervinden. Daarom willen deze enkele zinnetjes een teken van medeleven en vriendschap zijn in deze dagen van droefheid in hun hart. Maar zeker ook van dankbaarheid voor wat deze zus en tante voor hen betekend heeft en voor vele duizende kijkers en luisteraars!
      Wat 'n aanwinst voor de hemel, die zij rijkelijk verdiend heeft, omdat zij deze wereld, overal waar ze kwam en kon, schoner heeft gemaakt door haar blijheid en medemenselijkheid.