Jef Collings

77 Jaar

Geboren Sint-Martens-Voeren

Overleden 15/09/2009 Hasselt

Jef Collings
Sint-Martens-Voeren

    Rouwberichten

    (13)
    • De boom die u aantreft op het overlijdensbericht is symbolisch voor de mens Jef Collings. Zijn takken uitspreidend over al degenen die hij een warm hart toedraagt. Koesterend en beschermend tegen invloeden van buitenaf, stevig geworteld en bestand tegen een stootje.

      Gelukkig gehuwd met Netty Lambrix met wie hij 53 jaar lief en leed mocht delen.

      Vader van een gezin met drie kinderen, opa van 8 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen die allen mochten rekenen op zijn warme belangstelling.

      Zijn belangstelling voor mensen reikte verder dan zijn eigen gezin: dorpsgenoten, toevallige contacten tijdens vakanties, verplegend personeel in het ziekenhuis, zij allen konden rekenen op onvoorwaardelijke aandacht voor hun persoon. Dat maakte Jef Collings tot een aimabel en beminnelijk mens.

      Geboren en getogen in de Voerstreek kende hij ontzettend veel mensen en hun achtergronden.

      Een harde werker die gedurende meer dan 40 jaar plezier in zijn werk als metselaar en ploegbaas bleef behouden. Gedreven en graag betrokken bij alle uitvoerende werkzaamheden waar hij zijn steentje aan kon bijdragen.

      Hij die zo graag met volle overtuiging en inzet deelnam aan spelen en sporten, kreeg in 2008 te horen dat hij acute leukemie had. Lang was hij er van overtuigd dat hij deze strijd zou winnen. Enkele weken geleden viel die overtuiging weg.

      Vanaf dat moment was de drang aanwezig om de vrouw waarmee hij zoveel lief en leed gedeeld had goed achter te laten. Het moet voor hem een geruststellende gedachte zijn geweest dat alles klaar was voor de op handen zijnde verhuizing.

      “Het is goed geweest”, dat waren zijn laatste woorden.

      Zo trots als hij was op zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, zo trots zijn deze op hun beurt voor de rol die de mens Jef Collings in hun leven heeft gespeeld. De herinnering aan hem zullen ze blijvend in leven houden.

    Rouwregister

    1. Van uw achtste kleinkind... plaatste een bloem