John Vermeulen

68 Jaar

Geboren Antwerpen

Overleden 23/08/2009 Antwerpen

John Vermeulen
Antwerpen
 • Wim Urgel

Rouwberichten

(1)
 • John Vermeulen was een Vlaamse schrijver. Hij gebruikte ook de pseudoniemen Tessy Bénigne en John Linden.

  Toen hij 15 was, verscheen zijn eerste boek: De vervloekte Planeet.

  Als fervent zeiler begon hij al heel vroeg stukjes te schrijven over watersport en zo kwam hij terecht in de watersportjournalistiek (onder andere als fotoredacteur). 

  Uiteindelijk werd hij respectievelijk hoofd- en eindredacteur van twee Belgische watersportmagazines en medewerker van de Nederlandse Waterkampioen. Watersport speeldedan ook een belangrijke rol in zijn boeken.

  Tussen de bedrijven door was John Vermeulen romans blijven schrijven. Aanvankelijk ging het uitsluitend om sciencefiction (ook veel voor de jeugd), maar later schakelde hij naadloos over op het lucratievere thrillergenre. Hij schreef ook verschillende verhalen in de reeks Vlaamse Filmpjes.

  Hij debuteerde als thrillerauteur met 1000 meter van Armageddon (1981). Zijn voorlaatste misdaadroman, De gele dood (2001) is gebaseerd op het verhaal van zijn thrillerdebuut.

  Later publiceerde John Vermeulen onder het pseudoniem Tessy Bénigne ook een paar succesvolle erotische romans.

  Zijn boeken verschenen bij verschillende uitgeverijen, waaronder De Dageraad, Standaard Uitgeverij, Het Spectrum en Kramat.

  In 2000 won hij de literaire Ambrozijnprijs van de stad Ieper voor een kort misdaadverhaal: Terminaal.

  Teken het online rouwregister

Rouwregister

 1. Een Fan van Ring van Eeuwigheid deel 2

  Een goede auteur schrijft niet meer, maar heeft prachtige boeken achtergelaten. De boeken zijn helaas amper meer te koop! Wie info heeft over de distributie van zijn boeken of werk van hem heeft om er e-boeken van te kunnen maken: mail mij aub info@loacoaching.nl <3 (niet dat ik uitgever ben)

 2. Een Fan van Ring van Eeuwigheid

  Ik ben zeer onder de indruk van Ring van Eeuwigheid en vind dat dit boek veel meer aandacht verdient! Ik zou graag in contact komen met familie of bekenden die zijn werk (nu niet meer) verspreiden. Ik zou graag een e-book maken van dit zeer belangrijke boek voor de ontwikkeling van de mindset!! <3

 3. Wim Urgel brandde een kaars
 4. Gerda Maria

  Lieve John

  Er bestaat voor mij geen twijfel meer over.
  We zien elkaar met grote zekerheid weer.
  Daar waar jij nu tot bewustzijn bent gekomen zijn wij immers de doden van ginds.

  In 'De Flow van de Glimlach' zal ons duidelijkheid gebracht worden.
  We komen er aan met een stralende Glimlach, het ware me echter nooit gelukt zonder jou.

  Bedankt voor jouw morele steun in deze fase (in dit level) van het Elektro-Magnetische energie-spel 'Het Leven' en je mag ook ginds op mijn Elektro-Magnetische steun van hieruit rekenen hoor ;-)

  Liefs en Big Smile van me

  Gerda Maria

 5. Jan Pauwels
 6. G. Maria .X

  Lieve John

  Je bent me er eentje.
  Er zomaar vantussen glippen zonder nog eens goeiedag te komen zeggen.
  Gelukkig 'weet' ik ondertussen met zekerheid dat wij elkaar weer zullen zien op meer dan één planeet in dit magische universum.

  Gelukkig ben ik er deze zomer achtergekomen dat 'Het Leven' een gigantisch energie-spel is dat ongelovigen doet geloven dat wij hier echt verdwijnen en dat het voorgoed met ons gedaan is na dit fysieke (grofstoffelijke) leven op deze aarde van dit universum.

  Ik ben je dankbaar voor het feit dat je me meermaals zegde en schreef dat ik kan schrijven dus ik ga het vanaf nu van jou overnemen. Ik ga die verdomde bestsellerS schrijven en ik weet nu dat gij mij van hier boven, onder, links en rechts zult steunen en inspireren dat het niet schoon meer is.

  Nog wat meer humor in mijne cocktail zei je steeds maar weer.
  Wel John, ge had er mij bijna laten intuimelen.
  Bijna weende ik.
  En toen dacht ik... neen, ik blijf lachen want dat houdt ons dichter bij elkaar!

 7. Jan Pauwels

  Wat heb ik genoten van uw talent!
  Met verbijstering verneem ik nu (27/10/2009) uw overlijden.
  Verschrikkelijk,wat doet dit pijn!
  Moge het U voor eeuwig goed gaan.
  Dag John.

 8. Rolf van der Zwart

  Bedroefd kennis genomen van het overleden van mijn favoriete auteur. Sinds het gelezen hebben van "duizend meter van Amargeddon" ben ik bezig geweest om elk nieuw en oud boek/uitgave in mijn bijna complete John Vermeulen collectie op te nemen.

  Rust zacht meneer Vermeulen en mijn deelneming aan naasten en vrienden.

 9. Joop Plasmeijer

  Wat hèb ik genoten van John zijn boeken, niet zozeer de SF-boeken, daar hou ik niet zo van, maar zeker wél al zijn thrillers. Een goede schrijver ging verloren, die volgens mij in de Nederlandse boekhandels veel te weinig aandacht kreeg.

 10. Ben Pays

  Na de verwondering blijft de bewondering, voor je fantasie, je humor en je vertelkracht. Het was steeds een genoegen om je te lezen, altijd een eer om met je samen te werken. Tot achter de horizon, maestro.