Christiane Leenaerts

38 Jaar

Geboren 22/09/1945 Antwerpen

Overleden 07/08/1984 Meise

Christiane Leenaerts
Meise

  Rouwberichten

  (2)
  • Ze startte haar zangcarrière met het orkest The Adams waarvan de drummer, Marc Hoyois, later haar man zou worden. Haar eerste plaatje, Kussen onder regenbogen (een vertaling van "Küsse untern Regenbogen" van Manuela), werd geen succes. Dat kwam er pas met haar manager Robert Bylois. Ze zong Franstalige liedjes en ging op tournee door België en Frankrijk met Adamo.

   In 1968 won ze de zangwedstrijd Knokke Cup samen met Jacques Raymond, Lily Castel, Nicole Josy en Hugo Dellas o.l.v. Anton Peters. Niet enkel haar stem, maar ook de kleding was opvallend: ze liet zich altijd kleden door de hippieontwerpster An Salens.

   In 1970 en 1971 (met 'Dag vreemde man') deed ze vergeefs mee aan de preselecties van het Eurovisiesongfestival. Pas in 1975 mocht ze deelnemen aan het festival, dat gehouden werd in het Zweedse Stockholm. Ze zong het liedje 'Gelukkig zijn' voor de helft in het Nederlands en voor het helft in het Engels. Maar haar duizend dromen omtrent een internationale carrière werden niet waar. Ze eindigde als 15e uit 19 deelnemers. Ann ging ontgoocheld terug naar huis.

   In 1977 stond ze 152 keer op de planken in het toenmalig Mechels Miniatuur Theater (nu 't Arsenaal) met de musical Midzomernachtsdroom, een muzikale bewerking van Shakespeares A Midsummer Night's Dream.

   In 1978 zong ze twee nummers van Bob Dylan: If I don't be there by morning en Walk out in the rain. Dylan had ze samen geschreven met Helena Springs, maar niet zelf opgenomen. Beide songs werden hetzelfde jaar ook gecoverd door Eric Clapton op zijn LP Backless

   In 1980 had ze een hit met het liedje De Roos, een cover van The Rose van Bette Midler, vertaald door Johan Verminnen.

   In 1982 ging ze op tournee door Vlaanderen met Erik Van Neygen maar toen werd ze ernstig ziek.

   Ze overleed in 1984, op 38-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker. Ze werd begraven op het kerkhof van Meise. Haar echtgenoot, Marc Hoyois, hertrouwde later opnieuw een zangeres, Liliane Saint-Pierre.

   In november 2005 kwam onder impuls van Edwin Ysebaert een nieuw album uit met de titel 'Ik Deed Alsof Het Mij Niet Raakte'. Het bevat acht nooit eerder uitgegeven liedjes en drie liveversies van klassiekers als Dag Vreemde Man, Lisa is Lisa en Zal Ik Je Ooit Nog Zien. Zes van de acht nieuwe nummers komen uit de musical Midzomernachtsdroom en werden gecomponeerd en van tekst voorzien door Pieter Verlinden en Rita Van Dievel, de ouders van de bekende VRT-journalist Peter Verlinden.

   In 2006 kwam een nieuw album uit met onuitgeven liedjes onder de titel HET BESTE. Opnieuw gebeurde dit onder de projectleiding van Edwin Ysebaert.

   In 2008 wint Ann Christy de Belgische Radio 2 top 1000 met haar nummer De Roos.

   Free Souffriau werd datzelfde jaar derde in de televoting-wedstrijd 'Zo is er maar één' op Eén met een lied van Ann Christy en startte een project rond nummers van de overleden zangeres. In dat project Free Souffriau zingt Ann Christy zong ze zelf de meeste liedjes en liet zich assisteren door haar man Miguel Wiels, door een orkest en een meisjeskoor (bij twee liedjes) en door Nicole & Hugo.

   bron: Wikipedia

   Bekijk de mooiste videofragmenten...

  Rouwregister

  1. Noëlla Willems - ST-TRUIDEN plaatste een bloem
  2. Peter Verbeeck plaatste een bloem

   Nog steeds roert uw stem de diepste zieleroerselen van tal van mensen. En wat voor een prachtstem! U wordt nooit vergeten, lieve dame. Het privilege van een topzangeres door de mooie liedjes die u bracht en die ons steeds opnieuw tastbare herinneringen bieden...

  3. Anne plaatste een bloem
  4. ForumPlus plaatste een bloem

   Mijn OPRECHTE medeleven VOOR HAAR en ALLEN die wisten wie ze was, ForumPlus

  5. broeders anja plaatste een bloem
  6. Broeders Marcel plaatste een bloem

   Ann Chris , we missen jou , je had een pracht van een stem

  7. chris. plaatste een bloem

   Gevoelige wijze vrouw... bedankt dat ik nog altijd raad en kracht uit je teksten kan halen...

  8. Liliane en Iwan plaatste een bloem
  9. Marina plaatste een bloem
  10. Roger plaatste een bloem

   Voor een vrouw die men nooit kan en mag vergeten. Ze was een prachtvrouw in alle opzichten.