Marc Van Eeghem

57 Ans

Date de naissance Zeebrugge

Date de décès 14/12/2017 Brugge

Marc Van Eeghem

  Avis de décès

  (1)
  • Marc Van Eeghem (Zeebrugge (Brugge), 14 september 1960 – 14 december 2017) was een Vlaams acteur en broer van presentator/quizmaster Kurt Van Eeghem.

   Hij werd bij het grote publiek bekend in de rol van Jan de Ridder uit De Parelvissers. In 2004 en in 2006 had hij een gastrol in Witse. Ook had hij een gastrol in de Vlaamse comedy Het eiland, waarin hij de immer norse IT-manager Luc Pasteels speelde. In 2010 speelde hij een gastrol in Aspe, in 2011 in Code 37 en Vermist III en in 2012 in Witse, Zone Stad en De Elfenheuvel.

   In de serie Katarakt vertolkte Van Eeghem aan de zijde van Karlijn Sileghem een van de hoofdrollen.

   Ziekte en overlijden

   Op 19 april 2012 legde Van Eeghem naar aanleiding van de start van de campagne Kom Op Tegen Kanker een getuigenis af op Radio 1 over zijn gevecht tegen prostaatkanker. In 2010 was de diagnose vastgesteld. De acteur was genezen verklaard, maar is echter hervallen en de kanker was uitgezaaid naar het bekken. Hij volgde opnieuw chemotherapie. In oktober 2017 gaf Van Eeghem aan dat hij gestopt is met de chemotherapie. Hij bleef ondertussen steeds actief als acteur.[5] Op 14 december 2017 verloor hij de strijd tegen kanker.

   Bron: Wikipedia
   Foto: Belga image

  Condoléances

  1. Dirk Hermans/Linda Machiels

   Moge de steun van je vrienden troost bieden en de goede herinneringen het verlies verzachten wij hopen dat jullie dat kracht vinden om dit verlies te dragen moge dit gebaar een teken van medeleven zijn veel sterkte aan de familie en vrienden

  2. Lei & Marleen Van Mieghem-Bielen a placé une fleur
  3. Dena Haiverlain a placé une fleur
  4. Rebecca

   Beste familie,
   Persoonlijk heb ik Marc niet gekend,jammergenoeg. Maar telkens als zijn moeder Clara, bij mijn grootmoeder (haar nicht) op bezoek kwam, smeekte ik haar om een handtekening. Ze pakte m'n hoofd tussen haar handen en zei: 'Maar kindje toch, weet ge moest ne keer weten hoe druk dat hij bezig is' een andere keer zei ze 'Ik heb hem weer niet gezien' of 'Ik zou daar toch ne keer moeten voor zorgen, er zijn nog soms mensen die om een foto vragen'. In elk geval, Marc was m'n grote voorbeeld en inspiratiebron. Ik heb het handtekeningen/foto vragen volgehouden tot in m'n puberteit. De droom om ooit in zijn voetsporen te treden, zijn ruim 20 jaar en vier kinderen later al lang opgeborgen. Maar ik ben hem altijd met trots blijven volgen. Als ik de interviews lees met Marc in Humo en Kurt in de krant, om stil van te worden. Vlaanderen verliest niet alleen een steengoede acteur, maar jullie verliezen een heel bijzondere, warme mens, broer en vader, partner. Veel sterkte in moeilijke tijden.

  5. Mieke Danneels

   Ik las deze namiddag het artikel in de Humo. Ik ben een maand ouder dan Marc, ben geboren augustus 1960, ik was 18 toen mijn vader stierf aan kanker en mijn broer 20. De leeftijd van de zonen van Marc nu, hij zei dat het hem pijn deed dat zijn zonen op zo jonge leeftijd hun vader zouden verliezen. Dat is waar, dat doet pijn, gisteren was het 39 jaar geleden dat mijn vader stierf, er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk.
   Daarom veel sterkte aan allen die van hem houden!

  6. Rust in Vrede. Adnan a placé une fleur
  7. BartD

   Ik ken Marc jammer genoeg enkel als acteur, maar al sinds kindsbeen af ben ik grote fan van hem geweest. Zijn wijze van acteren was uniek, de absolute top in België. Ik zal met veel genoegen naar zijn werk blijven kijken en ik wens zijn familie, vrienden en kennissen heel veel sterkte in dit grote verlies.

  8. Marcelline a placé une fleur
  9. Bullens Leo

   Sterkte op deze moeilijke dagen .
   Mijn Oprechte Deelneming.

   Leo Bullens

  10. liliane bosmans

   hij was een mooi mens en met veel talent wij zullen hem nooit vergeten Liliane Bosmans