Bernard (Junior) Malanda

20 Ans

Date de naissance Brussel

Date de décès 10/01/2015

Bernard (Junior) Malanda

    Avis de décès

    (2)
    • Bernard Malanda-Adje (Brussel, 28 augustus 1994 – nabij Porta Westfalica, 10 januari 2015), alias Junior Malanda, was een Belgisch voetballer die als defensieve middenvelder speelde. Hij speelde bij onder meer SV Zulte Waregem en VfL Wolfsburg.

      Malanda begon met voetballen bij Sint-Agatha-Berchem. Nadien maakte hij de overstap naar FC Ganshoren alvorens bij RSCUP Dieleghem Jette te belanden. Vervolgens speelde hij een jaar voor FC Brussels, waar hij een ploegmaat werd van onder meer Adnan Januzaj. RSC Anderlecht nam hem in mei 2005 op in de jeugdopleiding. Twee jaar later verruilde Malanda de Belgische club voor Lille OSC, waar hij in het seizoen 2011/12 meer dan vijftien wedstrijden speelde in het tweede elftal.

      Zulte Waregem
      Begin juli 2012 trok SV Zulte Waregem de Belgische jeugdinternational aan. Hij tekende een contract voor drie seizoenen bij het team van Francky Dury. Malanda werd aanvankelijk voorgesteld als een verdediger, maar kreeg bij Zulte Waregem de positie van verdedigende middenvelder. In de eerste helft van het seizoen 2012/13 speelde de sterke middenvelder zich meermaals in de kijker. Hij kan sindsdien rekenen op de interesse van clubs als Club Brugge, KRC Genk, RSC Anderlecht, Ajax, FC Twente, Tottenham Hotspur, Newcastle United, Everton, Fulham en Udinese. Na dat seizoen had Malanda zijn zinnen gezet op een transfer. Zulte Waregem weigerde om mee te werken aan zijn transfer, waarop Malanda zijn contract verbrak via de Wet van '78. Op 30 juli 2013 werd bekend dat Malanda zijn transfer naar het buitenland beethad. Hij tekende een vijfjarig contract bij VfL Wolfsburg, dat hem een seizoen aan SV Zulte Waregem verhuurde. Op 2 november 2013 scoorde hij twee doelpunten Achter de Kazerne tegen KV Mechelen.

      VfL Wolfsburg
      Op 28 december 2013 kondigde Malanda op Twitter aan dat hij twee dagen eerder in de wedstrijd tegen RSC Anderlecht zijn laatste wedstrijd had gespeeld voor Zulte Waregem en dat hij na de winterstop voor VfL Wolfsburg zal uitkomen. Hij maakte zijn debuut voor de club op 8 februari 2014 in de wedstrijd tegen Mainz 05 door in de 82ste minuut in te vallen voor Christian Träsch. Zijn eerste doelpunt maakte hij op 25 maart 2014 in de wedstrijd tegen Werder Bremen. Malanda zou van januari 2014 tot januari 2015 uiteindelijk aan 17 wedstrijden en 2 doelpunten komen.

      Internationaal
      Malanda doorliep alle nationale jeugdploegen. Hij debuteerde in 2013 in het Belgisch voetbalelftal onder 21. Hij speelde hiervoor vijftien wedstrijden, waarin hij twee doelpunten maakte. Tot aan zijn dood was hij aanvoerder van de beloftenploeg.

      Overlijden
      Malanda overleed op 10 januari 2015 na een auto-ongeval op de A2-autosnelweg nabij Porta Westfalica. Hij was op weg naar de luchthaven om met zijn ploeggenoten van Wolfsburg te vertrekken naar Zuid-Afrika voor een trainingsstage.

      Bron: Wikipedia
      Foto: Belga image

    Condoléances

    1. Mirella Talloru a placé une fleur

      mijn oprechte deelneming!

    2. Mirella Talloru a placé une fleur

      Mijn oprechte deelneming!

    3. Senne Creemers a placé une fleur

      rust in vrede sterkte aan familie en vrienden

    4. Noëlla Willems - ST-TRUIDEN a placé une fleur

      ''''' Rust in VREDE '''''

    5. Chloë a placé une fleur
    6. Vanstraelen-Briels Filip en Monique a placé une fleur

      rust in vrede

    7. steven a placé une fleur

      mijn oprechte deelneming

    8. Yvan ancien kiné U21

      Je t'ai connu on s'est rencontré souvent en équipe nationale, tu avais ton caractère mais tu avais surtout un grand coeur! Bref tu était un passionné! Je ne t'oublierai jamais ! Yvan

    9. Elichou

      Sincères condoléances à la famille et ses proches. Nous perdons un joueur hors pair.

      Eliane

    10. Sara a placé une fleur

      Love you forever