VRT-icoon Tante Terry overleden

VRT-icoon Tante Terry overleden

Tante Terry werd op 8 september 1931 in Hoboken geboren als Esther Verbeeck. Ze maakte de geboorte van de Vlaamse televisie mee als lid van het zangkoor 'De Gouden Sleutel' en werkte zelf vanaf 1953 voor de Belgische televisie (destijds nog NIR). Samen met Paula Semer en Nora Steyaert was ze een van de eerste omroepsters.

In het jeugdprogramma 'Komt toch eens kijken' was ze 'televisietante' aan de zijde van Bob Davidse, alias Nonkel Bob. Als Tante Terry presenteerde ze vanaf 1961 gedurende achttien jaar 'Klein, klein kleutertje'. Ze werd daarbij geassisteerd door haar zelf ontworpen eekhoorn Kraakje. 'Wat Gert met Samson doet, deed Tante Terry met haar eekhoorn Kraakje', schreef De Standaard ooit.

Na haar ontslag in 1979 bij de toenmalige BRT stapte Van Ginderen in de zakenwereld. Ze deed public relations en organiseerde uiteenlopende activiteiten.

VTM en zangcarrière

Van bij de oprichting van VTM in 1989 ging ze opnieuw voor televisie werken, opnieuw voor kinderprogramma's. Ze was met name binnengehaald om de teksten in te spreken voor 'Tjilp de mus'. Bij VTM jureerde Van Ginderen in diverse programma's zoals 'Nu of Nooit' en 'Miss Belgian Beauty'.

In 1992 werd Tante Terry manager van Silvy Melody, later zangeres van de dancegroep Sylver. Nog later ging ze zelf aan de slag als zangeres. Zo viel ze in 1999 eens in voor La Esterella in een theaterproductie in de Bourla in Antwerpen. Geen verrassing, want in 1965 had ze al een avondvullend programma, de Ohne Mann-show, waarin ze zong over alles wat in het leven van een vrouw een grote en kleine rol speelt. Het werd ook in Wallonië en Duitsland een succes.

Van Ginderen was ook presentatrice van modeshows, Sinterklaas- en andere kindershows. Ze heeft ook een lange reeks platen gemaakt waarop ze sprookjes en kinderverhalen vertelt, en liedjes (bijvoorbeeld van Dalida) zingt.

Bron: standaard.be

>> Teken het rouwregister.

©2016 Inmemoriam - een initiatief van Mediahuis - Website by Brainlane