Recente artikels

Zoek overledene

Vlamingen kunnen in hun laatste wilsbeschikking aangeven in welke gemeente ze begraven, bijgezet of uitgestrooid willen worden. Dit moet eventuele discussies na een overlijden vermijden. Toch zijn de gemeenten niet verplicht om op die wens in te gaan. Vlamingen worden in principe begraven in de gemeente waar ze hun laatste woonplaats hadden.

Emotionele en digitale dimensie nalatenschap wint aan belang.
Delta Lloyd Life heeft in oktober 2012 de resultaten bekend gemaakt van haar peiling over “De nalatenschap van de Belg”. Uit de enquête blijkt dat de helft van de Belgen de stap naar een notaris te groot vindt. Nochtans zorgt een goed geregeld nalatenschap bij ¾ van de ondervraagden voor gemoedsrust.

In de eerste plaats onze innige deelneming mocht u recent zijn geconfronteerd met het overlijden van iemand die u dierbaar was. Hier vindt u nuttige informatie over wie u best verwittigt bij het vaststellen van een overlijden.

Begin augustus 2013 raakte bekend dat er betalingsproblemen zijn bij een op de twintig begrafenissen. Gemiddeld kost een begrafenis in Vlaanderen 6.000 euro. Voor een crematie betaal je ongeveer evenveel.