Omar Sharif

83 Jaar

Geboren

Overleden 10/07/2015

Omar Sharif

    Rouwberichten

    (1)
    • Omar Sharif (Arabisch: ??? ???????), ook wel bekend als Omar El-Cherif, geboren als Michel Demitri Shalhoub (Arabisch: ????? ?????? ?????), (Alexandrië, 10 april 1932 – Caïro, 10 juli 2015) was een Egyptisch filmacteur en bridgespeler.

      Omar Sharif sprak vloeiend Arabisch, Engels, Frans en Grieks. Hij studeerde aan het Victoria College, Alexandrië, en aan de Universiteit van Caïro, waar hij afstudeerde in wis- en natuurkunde. Na zijn studie ging hij bij zijn vader in diens houtbedrijf werken. Als kind werd hij in Alexandrië katholiek opgevoed, als lid van de Melkitische Grieks-katholieke Kerk, maar hij bekeerde zich op zijn 23e tot de islam om te kunnen trouwen met de (islamitische) actrice Faten Hamama.
      Sharif wiens filmcarrière begon in 1953 met een Egyptische film, "Siraa Fil-Wadi" (Blazing sun), heeft daarna de hoofdrol gespeeld in vele Hollywood-films, waarvan Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago waarschijnlijk de bekendste zijn.Sharif was ook één van 's werelds bekendste bridgespelers. Er wordt gezegd dat hij film-shoots afzegde als er een belangrijke bridgewedstrijd was. Hij maakte deel uit van een groep bridgespelers, die de wereld rond trok om te bridgen. Zo kwam hij regelmatig in Deauville en Juan-les-Pins in Frankrijk en ook in St. Moritz en Crans-sur-Sierre in Zwitserland.
       In 2006 vertelde hij aan de pers dat hij niet meer zou bridgen.

      Ook speelde Omar Sharif cricket, hij was lid van The Lord's Taverners, een gezelschap dat voor goede doelen speelt. Met hen bezocht hij Den Haag omstreeks 1988.
      Omar Sharif heeft een zoon, Tarek (1957), met wie hij in Dr Zhivago speelde. Tarek speelt in die film de rol van Sasha, zoon van Yuri Zhivago en Tonia.

      >> teken het rouwregister

      bron: wikipedia

    Rouwregister

    1. inge plaatste een bloem

      R.I.P , omar sharrif, great actor

    2. Ingrid plaatste een bloem
    3. Ingrid

      Meine bewunderung für Omar began in meinen jugendjahren, ich war so ungefähr 8-9 jahre jung. Seine filme brachten mich in eine andere welt, voll träume und romantik von denen ich heute noch träume. Es machte aus meiner traurigen jugend eine romantische zeit. Danke Omar für deine art den menschen freude zu machen, mit deinen filmen und deiner art zu leben.
      Meine anteilname für die ganze Familie.
      I.G.

    4. Louisa

      Ik zal u nooit vergeten als dokter Zhivago en ook de andere kaskrakers niet U was een geweldig acteur.

    5. Louisa

      Ik zal u nooit vergeten als dokter Zivago en ook de andere kaskrakers niet U was een geweldig acteur.

    6. Verstraeten Jose

      Ik ga je nooit vergeten als Dokter Zhivago
      Jose

    7. Hale Ipek plaatste een bloem