Thé Lau

62 Jaar

Geboren Mons

Overleden 23/06/2015

Thé Lau
  • Eric Severijns

Rouwberichten

(1)
  • Matheus Josephus (Thé) Lau (Bergen, 17 juli 1952 – Amsterdam, 23 juni 2015) was een Nederlands muzikant en schrijver.

    Lau speelde als gitarist in verscheidene bands en was lid van Neerlands Hoop Express. In 1979 richtte hij de band The Scene op, bekend van de hits Blauw en Iedereen is van de wereld. Lau werd de leadzanger.

    Lau nam in 2003 afscheid van zijn band en toerde sindsdien met toetsenist Jan-Peter Bast langs de Nederlandse theaters. Op 13 oktober 2006 is Lau gestart met zijn theatertournee Tempel der liefde, waarbij hij begeleid werd door toetsenist Bast en het tangostrijkkwartet Pavadita.

    In 2003 werd zijn oeuvre gebundeld in het boek Thé Lau, de teksten. In 2000 debuteerde hij met de verhalenbundel De sterren van de hemel. Zijn debuutroman Hemelrijk kwam in 2004 uit, in 2006 gevolgd door een bundel muziekverhalen, met als titel In de dakgoot. In 2007 verscheen 1000 vissen, een bibliofiele uitgave met verhalen over de Amsterdamse Spaarndammerbuurt, waar Thé Lau sinds 15 jaar woonde en werkte.

    Het door Lau geschreven bevrijdingslied In vrijheid (2005) wordt ieder jaar veelvuldig ten uitvoer gebracht op Bevrijdingsdag, 5 mei.

    In 2007 kwam The Scene weer bij elkaar en ging Lau met drie vroegere bandleden (Jeroen, Emilie en Otto) weer toeren. Ook namen ze een cd op. In 2010 nam Thé Lau samen met Lange Frans het nummer Zing voor me op, waarmee ze de eerste plaats van de Nederlandse Single Top 100 bereikten.

    Op 12 augustus 2013 werd bekendgemaakt dat hij aan keelkanker leed. Hij liet na de behandeling weten dat zijn chemokuur en bestralingen goed waren verlopen en dat hij goede hoop had voor 2014. In april 2014 liet zijn management echter weten dat Lau uitzaaiingen in zijn linkerlong had en uitbehandeld was. In juni 2014 gaf hij met zijn band afscheidsconcerten op Pinkpop (7 juni), op 14 juni in de Lotto Arena in Antwerpen en op 17 juni in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Op 21 juni gaf hij zijn laatste optreden op Belgische bodem in de AB in Brussel.

    Op 2 maart 2015 ontving hij een Edison voor zijn gehele oeuvre. Op 23 juni 2015 overleed Thé Lau thuis in Amsterdam, aan de gevolgen van kanker. Hij werd 62 jaar oud.

    Bron: Wikipedia
    Foto: Belga image

Rouwregister

  1. Eric Severijns brandde een kaars
  2. Eddy

    Jij leeft altijd verder in je muziek, jaarlijks luister ik er nog eens naar

  3. Ingrid plaatste een bloem

    Dank voor je prachtige nalatenschap. Je muziek je zachtheid je zonen. Waarvan ik het genoegen heb gehad met de jongste aangenaam te kunnen verpozen.

    Ingrid
    Alias de oude taart

  4. Dominic Roelandt

    Rip hero !

  5. Adnan plaatste een bloem

    R.I.P

  6. DBorremans

    Hartstikke bedankt, Thé !

  7. Patrick plaatste een bloem
  8. Delannoy Dirk

    Mjn oprechte deelneming bij het overlijden van Thè Lau Graag een nagedachtenis Mijn adres STIJN STREUVELSLAAN 9 8560 MOORSELE Met oprechte dank

  9. Filip en Hilde en hun vijf kinderen

    Een bloem. Een afscheid. Hard en hartverscheurend. Een stilte die weegt. Ondraaglijk, maar toch met een voorzichtig proeven van de vele dagen, de vele nachten waarin je stem, je blik, je handen en je gedachten ons raakten. Sterkte maar ook terechte broosheid in deze moeilijke tijden.

  10. pipeleers - swerts plaatste een bloem

    innige deelneming en sterkte aan de familie.Bedankt voor de mooie muziek The.