Robin Williams

63 Jaar

Geboren

Overleden 11/08/2014

Robin Williams
  • marjan veerman

Rouwberichten

(2)
  • Robin McLaurim Williams (Chicago, 21 juli 1951 – Tiburon (Californië), 11 augustus 2014) was een Amerikaans acteur en komiek.

    Voor zijn bijrol in Good Will Hunting kreeg hij in 1998 een Academy Award, nadat hij daarvoor drie keer eerder werd genomineerd. Daarnaast kreeg hij meer dan veertig andere acteerprijzen toegekend, waaronder Golden Globes voor Mork & Mindy, Good Morning, Vietnam, The Fisher King, Aladdin en Mrs. Doubtfire, Emmy Awards voor Carol, Carl, Whoopi and Robin en ABC Presents: A Royal Gala en Saturn Awards voor Aladdin en One Hour Photo.

    Williams werd in zijn jeugd als hyperactief omschreven. Zijn talent om mensen aan het lachen te maken, ontwikkelde hij onder andere door stand-upcomedy. Williams' improvisatietalent gecombineerd met een hoeveelheid typetjes en accenten zijn in veel filmrollen terug te vinden.

    Zijn eerste grote rol was die van de buitenaardse Mork in de komische televisieserie Mork & Mindy uit 1978-1982. Veel van Williams' rollen hebben een komisch karakter, zoals die in Mrs. Doubtfire. Niettemin speelde hij ook serieuzere personages zoals Awakenings en What Dreams May Come. In 2002 verscheen hij in zowel Insomnia als One Hour Photo als psychopaat.

    De film Good Morning, Vietnam (1987) was een belangrijke film in Williams' carrière, aangezien de meeste van de humoristische radio-uitzendingen daarin door hem ter plekke werden geïmproviseerd. Dit leidde tot Williams' eerste nominatie voor een Oscar, die voor beste acteur in een hoofdrol. Bij zijn vierde nominatie in 1998 ontving hij het beeldje daadwerkelijk voor zijn bijrol in Good Will Hunting.

    Williams en zijn eerste vrouw Valerie Valardi hebben de Windfall Foundation opgericht, een filantropische instelling die geld inzamelt voor verschillende goede doelen. Zijn eerste huwelijk duurde van 4 juni 1978 tot 1988. In 1983 kreeg hij een zoon (Zachary Williams). Op 30 april 1989 trouwde hij voor de tweede maal (Marsha Garces) en kreeg uit dat huwelijk twee kinderen, een dochter (Zelda) 1989 en een zoon (Cody) in 1992. Zij gingen in 2008 scheiden. In 2009 onder gaat hij een hartoperatie. In 2011 trouwde hij voor de derde maal, dit keer met grafisch designer Susan Schneider. [2] In 2014 speelde hij na 30 jaar weer een rol in een televisieserie, namelijk "The Crazy Ones" met onder meer Sarah Michelle Gellar.

    Bron: Wikipedia

Rouwregister

  1. marjan veerman brandde een kaars
  2. Mirella Talloru mijn oprechte deelneming! plaatste een bloem

    mijn oprechte deelneming!

  3. Mirella Talloru plaatste een bloem

    mijn oprechte deelneming!

  4. sigrid verbeke plaatste een bloem

    <3

  5. Sabine S plaatste een bloem
  6. Noëlla Willems - ST-TRUIDEN plaatste een bloem
  7. Danijela Radojkovic plaatste een bloem
  8. Marijke plaatste een bloem
  9. loup plaatste een bloem

    R.I.P

  10. sisi10 plaatste een bloem