Germaine Thys

70 Jaar

Geboren

Overleden 04/07/2014

Germaine Thys
Zonhoven

    Rouwberichten

    (1)
    • Droevige tijden voor de Thuis-actrice Leah Thys, de vrouw moest vrijdag namelijk afscheid nemen van haar zus, Germaine Thys. De Zonhovense moderedactrice stierf in het universitair ziekenhuis van Leuven.

      Germaine Thys was een gerespecteerd moderedactrice van onder meer deze krant. Germaine was zeventig. Tot voor kort was ze journalistiek actief, met bijdragen over haar specialisme in diverse media. Germaines vak- en terreinkennis, maar ook haar vindingrijkheid en volharding, stelden haar in staat door te dringen tot de grote namen in de modewereld, van Giorgio Armani tot Vivienne Westwood. Met hen maakte ze indringende interviews waarin ze de persoonlijkheid van de modemakers wist te belichten.

      Germaine ontwikkelde in haar jaren naast de Parijse en Milanese catwalks een scherp oog voor kwaliteit. Ze wist als geen ander in een vroeg stadium echt talent, vooral ook van Belgische en Limburgse bodem, waar te nemen. Ze had de ‘chance’ - zei ze - te werken in jaren waarin dat talent meer dan ooit present was.

      Germaine Thys was zelf een stijlvolle, ondernemende vrouw van talrijke talenten. Zo maakte ze ook een opmerkelijk kookprogramma op tv-zender Vitaya waarin ze haar liefde voor de goede keuken van bij ons toonde. ‘Bij ons’ was op de eerste plaats haar geliefde Zonhoven, waar ze met plezier leefde en haar grote vriendenkring ontving. Germaine laat een zoon en twee kleindochters na, en haar zussen, de actrices Leah en Chris Thys.

      Bron: hbvl.be

    Rouwregister

    1. Lisa

      ❤️❤️❤️

    2. krista thuiszorg plaatste een bloem

      Een dame die zelf veel bereikt heeft in haar leven een sterke vrouw recht voor de raap en veel gevoel voor de mensen die ze in haar hart droeg
      Blij haar gekend te mogen hebben het ga je goed daarboven germaine. Xxx

    3. Dolmans Eric en Joske plaatste een bloem
    4. yves

      oprechte deelneming en veel sterkte aan de familie

    5. jeanine plaatste een bloem

      heel veel sterkte

    6. Dirk Hermans

      Mogen de steun van je vrienden
      troost bieden en goede herinneringen het verlies verzachten
      we hopen dat je de kracht vindt om dit verlies te dragen
      moge dit gebaar een teken van medeleven zijn veel sterkte toegewenst
      Dirk Hermans

    7. frans en monique hendrikx thijs plaatste een bloem

      innige deelneming en veel sterkte

    8. romeo Hill plaatste een bloem

      Onze innige deelneming.

    9. Jilka van Joico Belgium

      Ik verschoot toen ik zondag thuis kwam van m'n reis en het in memoriam moest lezen van Germaine. Ik ben fier haar gekend te mogen hebben. De laatste keer dat we mekaar ontmoetten, was enkele jaren terug, maar het was altijd aangenaam en leerrijk in haar gezelschap te vertoeven. Je was een fijne madam. Veel sterkte aan de familie xx

    10. maria&frans

      onze oprechte deelneming