Tony Corsari

84 Jaar

Geboren Tienen

Overleden 02/09/2011

Tony Corsari
Tienen

    Rouwberichten

    (1)
    • Corsari was tijdens de jaren '50 en '60 op de toenmalige BRT een populaire presentator van tal van shows zoals '100.000 of niets', 'Eén tegen allen', 'Ontdek de Ster' en 'De Muziekkampioen'. Als zanger had hij grote hits met 'Waarom zijn de bananen krom?' en 'Het minirokje'.

      In 1964 zette Corsari een punt achter zijn tv-carrière om zich volledig te wijden aan zijn job bij de toenmalige Commissie voor Openbare Onderstand (nu OCMW) in Brussel, waar hij opklom tot directeur-generaal.

      Sinds februari 2009 vocht Corsari tegen darmkanker. Ondanks verschillende therapieën en operaties, zaaide de kanker uit naar de lever en sinds kort ook naar zijn hersenen. Hij verbleef al een tijdje op de dienst palliatieve zorgen van een Gents ziekenhuis, maar dat weerhield hem er niet van om zijn vriendin Stella Borgelioen twee weken geleden nog ten huwelijk te vragen. De plechtigheid vond plaats op 20 augustus in Tienen. Corsari kreeg toen ook het ereburgerschap dan de stad.

      Teken het rouwregister

    Rouwregister

    1. Jan Antoon Pennings plaatste een bloem
    2. M C plaatste een bloem
    3. Verlinden Iweins de Wavrans Dirk plaatste een bloem

      Een groot man is van ons heengegaan, Tony rust zacht.

    4. Dan plaatste een bloem
    5. broeders anja plaatste een bloem

      lieve tony als kind heb ik jou plaatjes zot gedraaid en zong samen met mijn ouders jou liedjes mee dank je wel voor de vreugde die je ons daarmee schonk .

    6. Marina Jacob plaatste een bloem

      Zo'n groot artiest en toch zo'n bescheiden vriendelijke Tienenaar... We zullen u allemaal missen ! Sterkte aan de familie.

    7. Pa ,kinderen en kleinkinderen plaatste een bloem
    8. Herman De Bisschop

      In de vijftiger jaren stond ik samen met mijn overleden broer als "Zang en Accordeonduo Herman en Walter" vaak samen met "jou als conferancier" in de cabaretgroep van het Benelux theaterbureau op zovele podia en in zovele zalen in het Vlaamse land. Wij hadden een fijne vriendschapsband, ook al was ik meerdere jaren jonger dan jij Tony. Wij stopten onze muzikale loopbaan in 1959. Jammer genoeg hebben wij elkaar nadien nooit meer ontmoet. Maar..misschien ergens in het hiernamaals, wie weet! Rust zacht beste Tony!
      Herman De Bisschop

    9. Antoinette


      als kind heb ik persoonlijk van TONY een poesie gekregen met een tekening van Tony in Wervik omdat ik het meeste lotjes had verkocht ten voordele van een tehuis voor kinderen sindsdien was ik echte fan en het deed me altijd iets als hij op T V kwam ik was vol bewondering voor die man ik heb ook de platen die hij gemaakt heeft ik ben verzot op het minnirokje
      het was wel een van mijn hartewensen om Tony nog eens te ontmoeten
      mijn diep innig medeleven
      Antoinette

    10. nicole plaatste een bloem

      een GROOT mens ; door zijn bescheidenheid zo gerespecteerd !