Lucy Diepvens

48 Ans

Date de naissance

Date de décès 31/12/2014

Lucy Diepvens

    Avis de décès

    (1)
    • Lucy Diepvens
      Source
      • De Standaard
      • Het Nieuwsblad

    Condoléances

    1. Marijke

      Lucie,
      We zagen elkaar terug na 10 jaar op een tentoonstelling in het Heilig Hart in Heverlee. Het was fijn om even met elkaar te praten over ons leven en de hobbels daarin. Je stelde me gerust dat alles altijd wel goed komt met die nonchalance van je. Ik bewonderde jou daarvoor. Lucie die als een leeuw door het leven ging. Voor mij was en ben je nog altijd een sterke en mooie vrouw, iemand naar wie ik altijd zal blijven opkijken.
      M

    2. Koen Vos

      Ik wil dit graag schrijven. Hoe diep Lucy en ik elkaar gekend hebben tijdens de opleidingsperiode in het lerarenschap. We waren heel close. Ik wens dan ook nog steeds de familie en vrienden veel sterkte. Koen.

    3. Karolien


      Veel sterkte voor de familie, in het bijzonder voor haar kinderen.
      Ik herinner me haar als een fantastische lerares die je echt kon inspireren en voor wie je niet anders dan respect kon hebben. Hopelijk heeft ze nu rust!

    4. een oud leerling a placé une fleur

      Veel sterkte aan de familie

    5. Anke Meulemans a placé une fleur

      Je hebt mij heel veel geleerd en geïnspireerd! Bedankt voor jouw steun, daardoor ben ik ook Schilderen gaan studeren!

    6. wilfried genard

      Lucy was niet alleen een zeer begaafde studente maar ook een markante persoonlijkheid. Ik was haar atelier-docent in haar laatste jaar in Sint-Lucas. Haar bewondering voor het werk van Rothko was geen alibi om het 'beeldende' te verdoezelen maar een oprechte zoektocht naar het spirituele. Wij hadden een goed contact en Lucy heeft mij gevraagd om de vernissage van haar eerste tentoonstelling in te leiden. Het topwerk was daar een triptiek in sombere kleuren, die een icoon was voor het stuk gaan van een relatie. Leven en kunst gingen bij haar hand in hand.
      Ik heb Lucy nadien nog enkele keren gezien in Gent en uit onze gesprekken voelde ik dat we elkaar goed begrepen. Het ergste wat een ouder kan overkomen is een kind verliezen. Zo voel ik mij nu, bij haar veel te vroege heengaan.

    7. stefanie

      Mijn oprechte deelneming ! Veel sterkte aan familie, vrienden,...
      Vanwege een oud leerlinge, die steeds uitkeek naar de lessen bij Lucy.

    8. annelies

      Mijn oprechte deelneming. Ik ben een oud leerling van Lucy. Ze heeft mij als het ware de dichter bij mezelf en mijn krachten gebracht. Ze heeft me gesproken over psychoanalyse, ze heeft mij en nog een andere leerling bij haar thuis laten schilderen op ons tempo zodat we ons jaar nog konden halen. Bedankt, ik hoop dat anderen haar dit zullen nadoen, ze was een echte lieve, betrokken, hoopgevende en sensitieve leerkracht. Iemand die in je gelooft en je daarnaast ook oprecht haar mening zegt. Jammer dat ik haar zolang niet meer gezien heb.
      Het ga je goed Lucy!!

    9. Bart Timperman

      Innige deelneming en veel sterkte voor gans de familie

    10. Steven Duyver

      Enkele maanden geleden mocht ik deze 'mooie' vrouw interviewen... https://bierbeekinbeeld.wordpress.com/2014/03/02/lucy-schildert-hoofden/
      Het ga je goed! Veel moed en steun voor de familie en kennissen.