Alvin Stardust

72 Ans

Date de naissance

Date de décès 23/10/2014

Alvin Stardust

    Avis de décès

    (1)
    • Alvin Stardust, pseudoniem van Bernard William Jewry (Londen, 27 september 1942 - 23 oktober 2014) was een Engelse zanger.

      Aanvankelijk (begin jaren '60) trad hij op onder de naam Shane Fenton & The Fentones. In de jaren '70 veranderde hij zijn naam in Alvin Stardust om aansluiting te vinden bij de populaire glamrock. Zijn act leek veel op die van zestiger-jaren ster Dave Berry. In deze periode scoorde hij in Nederland een paar hitjes (My coo ca choo in 1974 en in datzelfde jaar ook Red dress en You, you, you).

      In 1981 scoorde hij een nummer 1-hit in de Top 40 met het nummer Pretend. In de Nationale Hitparade kwam het niet verder dan nr. 3. Een jaar later had Stardust een hit in Nederland met A wonderful time up there en in 1985 nog met I feel like Buddy Holly.

      In oktober 2014 werd er uitgezaaide prostaatkanker bij hem geconstateerd, waaraan hij enkele weken later op 72-jarige leeftijd overleed.

      Bron: Wikipedia

    Condoléances

    1. familie ogiers hermans uit tienen a placé une fleur

      loved your music

    2. annemie a placé une fleur
    3. Katrien & Jos

      Zag je voor het eerst Life op Golden Years, kende wel je liedjes. Het was SUPER om je bezig te zien. We verliezen veel te vroeg een groot entertainer. Ik hoop dat je gelukkig bent waar je ook mag zijn

    4. Sammydeconinck

      Een rocker,welke in zijn tijd een topper was.Spijtig genoeg,de K ziekte slaat toe,geen terugweg mogelijk.

    5. Sammydeconinck a placé une fleur

      Een boegbeeld uit de nederlandstalige muziek is ons terug komen te ontvallen....Zijn muziek was speciaal aan,net als Luc zelf.Speciaal,maar een fijne vent ! Veel sterkte aan de familie in deze moeilijke periode.

    6. bolani cristiano a placé une fleur

      to soon

    7. didi a placé une fleur
    8. Dedai

      Please accept my condolences with the loss of Alvin Stardust

    9. Dedai a placé une fleur
    10. Reinhilde Kelchtermans a placé une fleur

      R.I.P. Alvin !