Jeroen Willems

50 Ans

Date de naissance

Date de décès 03/12/2012

Jeroen Willems

    Avis de décès

    (1)
    • De Nederlandse acteur en zanger Jeroen Willems is op 50-jarige leeftijd overleden in Amsterdam. Willems is in het ziekenhuis is overleden. De acteur en zanger was in Carré voor een optreden ter ere van 125 jaar Carré. Die galavoorstelling zou maandagavond plaatsvinden in aanwezigheid van onder anderen koningin Beatrix, maar dat gaat nu niet door.

      Jeroen Willems was een veelzijdig acteur. Hij was zowel te zien op het toneel als op televisie en in speelfilms. Met zijn grote talent scoorde hij in alle disciplines. Zelfs de zangkunst beheerste hij.

      Willems werd in 1962 in Maastricht geboren. Hij volgde de Toneelacademie in die stad. Daarna begon hij zijn toneelcarrière bij Theatergroep Hollandia. Hij schitterde in 'La Musica' uit 1991, het vaak bekroonde 'Twee Stemmen' en 'La Musica Twee' uit 2003.

      Zingend was Willems te zien en te horen in de theaterproductie 'Brel, De Zoete Oorlog'. Tijdens deze uitvoeringen zong hij een aantal in het Nederlands vertaalde nummers van Jacques Brel. Ook verscheen de cd 'Jeroen Willems Zingt Jacques Brel', met in totaal veertien liedjes.

      De acteur speelde ook bij andere gezelschappen zoals het Zuidelijk Toneel/Hollandia, het Nationale Toneel, Oostpool en het Vlaamse gezelschap De Tijd. Het grote publiek leerde hem kennen als de hoofdrolspeler in de tv-serie 'Stellenbosch'. Die speelde zich af op een wijngaard in Zuid-Afrika.

      Willems was te zien in de AVRO-serie 'De Troon' in de rol van de Koning Willem II. In de serie 'Majesteit' speelde hij Prins Claus. Andere series waaraan Willems meewerkte, waren 'Bij ons in de Jordaan' waarin hij de rol van Wim Sonneveld voor zijn rekening nam en de thrillerseries 'Bellicher', 'Zwarte Sneeuw' en 'Hertenkamp'.

      Als filmacteur had Willems succes in onder meer 'Simon' (2004), waarin hij Simons huisarts vertolkte, in 'Komt een vrouw bij de dokter' naar het boek van Kluun, Nynke en 'Zomerhitte' naar het boek van Jan Wolkers. Ook was hij kort te zien in de Amerikaanse productie 'Oceans Twelve' van Steven Soderbergh.

      bron: gva.be

    Condoléances

    1. Sindy Neeskens a placé une fleur
    2. Griet a placé une fleur
    3. luc a placé une fleur