Ellie Greenwich
 

Ellie Greenwich

Résidence:  
ºDate de naissance: (New York - VS)
Date de décès: 26/08/2009 (New York - VS)

Déposez une fleurCréer une page souvenir
166521

Biographie

Eleanor Louise "Ellie" Greenwich was een Amerikaanse zangeres, songwriter en producent van popmuziek.

Greenwich is geboren in Brooklyn, New York en startte al jong met muziek. Vanaf haar 10 jaar speelde ze accordeon en als tiener componeerde ze haar eigen songs. In het middelbaar had ze haar eigen meidengroepje "The Jivettes" en op 17 jaar naam ze haar eerste single op, het zelfgeschreven "Silly Isn't It" onder de naam "Ellie Gaye".

In 1959, toen ze nog universiteit liep, onmoette ze Jeff Barry, die haar man en vaste partner in het songwriter zou worden. Toen ze elkaar leerde kennen, kwam hun gezamelijke liefde voor de muziek boven. Greenwich schreef toen nog liedjes samen met anderen, zoals Ben Raleigh en Tony Powers.

Na haar huwelijk met Jeff Barry in 1962, schreef ze enkel nog liedjes samen het hem. Tegen eind '63 scoorden ze hits met songs zoals "Be My Baby" and "Baby, I Love You" (The Ronettes), "Then He Kissed Me" en "Da Doo Ron Ron" (The Crystals).

Hun huwelijk liep op de klippen in 1966, maar toch bleven ze nog geruime tijd samenwerken, alhoewel het niet meer exclusief was. Eén van de redenen waarom ze samen bleven werken was om de door hen ontdekte Niel Diamond samen te producen.

Samen met Phil Spector schreef de dame tal van internationale klassiekers zoals 'River deep, mountain high' en 'Chapel of Love'. Ook 'Be my baby' van The Ronettes , "Da Doo Ron Ron" en "Leader of the Pack"  was deels van haar hand.

Greenwich werd opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Ze werkte ook samen met andere songschrijvers, zoals Tony Powers en Jeff Barry. Met die laatste was ze even getrouwd.

De Amerikaanse songschrijfster Ellie Greenwich is op 26 januari 2009 op 68-jarige leeftijd gestorven aan de gevolgen van een hartaanval.

Carnet de condoléances

ivan VAN DE KERCHOVE (31/08/2009 - 21:47:04)

goodbye ellie; thank you for all those nice songs which enriched the youth with happiness;
i can hear music in your da doo ron ron...even when rivers are too deep, mountains too high...your music will live forever;

thank you and bless you

ivan
belgium

Waldemar (27/08/2009 - 15:47:19)

SO LONG!

Carnet de condoléances
©2019 Inmemoriam - une initiative de Mediahuis - Website by Brainlane